Saunamannetjes

Reacties 2

Een van de grote geneugden des levens is voor mij toch wel een dagje sauna. Ik moest wel weer even over mijn postbabyzebrabuik heen stappen maar ik kan er nu weer erg van genieten. Gisteren dus een heerlijke dag doorgebracht met twee vriendinnen die mij toch nog een belangrijk gegeven van saunabezoek konden bijbrengen. Het fenomeen saunaman.

Een Saunamannetje is zo’n man die met zelfvertrouwen door de sauna wandelt, de handdoek nonchalant over één schoudergegooid en subtiel hangend over de edele delen. Het saunamannetje kijkt nooit schichtig rond en neemt zonder morren een duik in het koude dompelbad.

Dat het mij al die jaren niet was opgevallen dat er een duidelijke tweedeling is in saunagaande mannen, de schellen vielen van mijn ogen na de uitleg van mijn saunadames.

Niet elke saunagaande man is een saunamannetje. De amateurs onderscheiden zich door overmatig gebruik van de badjas, vaak de roze badjas van hun vriendin, en het veelvuldig rondkijken naar de saunagaande medemens. Gisteren hoorde we een sauna amateur gehuld in roze badjas met grote gestreepte handdoek zeggen: “Wat een naturistengedoe zeg.”

Dat is duidelijk een man die nooit de moeiteloze nonchalanche zal bezitten van de perfect gedrapeerde schouderhanddoek, de losjes omgeknoopte, net wat laag zittende heuphanddoek en de doelgerichte tred naar het ijsbassin. Begrijp me niet verkeerd, je hoeft geen adonis te zijn om saunaman te zijn, wel zelfverzekerd.

De echte saunaman gaat voor zichzelf naar de sauna, niet voor zijn vrouw, niet met zijn vrienden.

Hij is saunaman.

 

Wat voor een saunaganger ben jij?

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.