Review: Le Creuset anti-aanbakpan

Reacties 10

Ik moet beginnen met zeggen dat ik eigenlijk anti anti aanbakpannen ben. Die krengen zijn dun, trekken krom en als je er met een metalen lepel naar wijst laat de kankerverwekkende anti-aanbaklaag al los. Nee ik ben prima tevreden met mijn plaatstalen werkpaarden. Maar ja. Toen vroeg Le Creuset of ik een pan wilde testen. Een anti aanbakpan.

Le Creuset steelpannetjes

Nu ben ik al sinds mijn kindertijd weg van hun pannen, grote oranje pannen waar de lekkerste dingen uitkkwamen. Ik heb met dank aan mijn moeder, de kringloopkoningin, drie gietijzeren steelpannetjes in het vertrouwde oranje en heb aan mijn bruiloft een gietijzeren grillpan en een set aardewerken minipannetjes overgehouden. Ook heb ik stad en land afgezocht naar de perfecte theepot en die bleek, jawel ook van Le Creuset. Maar een anti-aanbakpan, ging dat niet te ver?

Ik heb hem nu een paar weken in huis en heb echt mijn best gedaan om hem niet fijn te vinden, echt. Maar De Le Creuset anti-aanbakpan heeft geen PFOA in de anti-aanbaklaag dus is niet gevaarlijk, je mag er gewoon met een metalen lepel in roeren, hij heeft een dikke bodem die me heel erg zou verbazen als hij ooit krom gaat staan en hij heeft een RVS handvat zodat hij ook in de oven kan. Oh ja, ze hebben die laag ook aan de buitenkant gedaan zodat hij makkelijk schoon te maken is. Mocht je daar geen zin in hebben dan mag hij ook gewoon in de vaatwasser.

Tja daar sta je dan met je principes…

En het vervelende is dat ik nu opeens besef wat ik al die jaren gemist heb; al die jaren kon ik bijvoorbeeld geen grote aardappelpuree koek maken. Je weet wel, puree van gister met een ei er doorheen, wat kaas, wat lente-ui en dan de hele bakpan vol prakken, goed laten bakken, omkeren en in punten serveren. Dat lukte dus nooit. Niet dat ik het niet regelmatig geprobeerd heb, je kunt je voorstellen wat dat voor een taferelen heeft opgeleverd…

Voor pannenkoeken heb ik nooit een anti-aanbakpan nodig gehad, alleen die appelpannenkoeken lukte nooit, en spek bleef ook plakken. Ik kan niet anders toegeven dan dat mijn “Les Forgées” pan dat wel kan. Als laatste poging om het hele anti-aanbakprincipe onderuit te halen heb ik er nog een hand kaas tegenaan gegooid, nope. de pan won.

kaaspannenkoek

Ook zonder vet deed de pan het goed en de havermout-banaanpannenkoekjes kwamen er perfect uit.

Zonder vet

Ik ben dus om, ik heb een anti-aanbakpan en ik wil hem nooit meer kwijt! Enige nadeel tot nu toe?

Hij is niet oranje.

Le Creuset Les Forgées 2

Wat is jouw favoriete pan?

– Deze blogpost bevat producten die LeesVoer zijn toegestuurd, lees de disclaimer voor meer informatie

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.