Regenboogrijst

Reacties 7

Mijn grote probleem met de winter is dat ik niet gewoon de tuin open kan zetten, de zandbak open kan doen en een badje kan laten vollopen. Daarmee is mijn peuter uren zoet. Nu is hij een stuk moeilijker bezig te houden. Ik kan natuurlijk wel uren meedoen met duplo bouwen of treinen rijden maar hee, ik heb ook nog een baby en een blog.

Gelukkig is mijn peuter goed zoet te houden met regenboogrijst. Een goedkoop en vrolijk indoor alternatief voor de zandbak. Het is ook nog eens ineen handomdraai gemaakt.

Wat heb je nodig?

Goed afsluitbaar koelkastbakje
witte azijn
Levensmiddelenkleurstof
witte rijst

Meng de kleurstof met de azijn, gebruik zoveel azijn dat alle rijst die je wilt verven goed nat kan worden. Voeg de witte rijst toe. Schud goed totdat alles bedekt is, laat een minuutje staan, niet langer anders wordt het zacht. Spoel je geverfde rijstaf onder de kraan en laat het drogen op een bakpapiertje.
LeesVoer regenboogrijstLeesVoer regenboogrijst

Dat is alles, herhaal tot je alle kleuren van de regenboog hebt.
Met de rijst kan je enorm leuk knutselen maar het leukste is om een playtray te maken op een bakplaat: De rijst in een schaaltje samen met verschillende bakjes, kannetjes en schepjes. Dit doe je op een bakplaat omdat er wel eens wat naast gaat maar geloof me, uren kinderplezier en zijn ze even klaar dan zet je de hele plaat gewoon weg, morgen willen ze er weer mee spelen! Je moet je er even overheen te zetten dat de kleurtjes door elkaar gaan, dat gaan ze.

LeesVoer regenboogrijst

Als ze er klaar mee zijn doe je de rijst in een grote pot en haal het gewoon weer tevoorschijn op een regenachtige dag.

LeesVoer pastakralen
Dit zelfde procede werkt echt perfect voor pasta. Zo kan je prachtig gekleurde pastakralen maken om mee te knutselen. Wel belangrijk is om de pasta echt niet te lang in de azijnoplossing te laten liggen. Het wordt erg snel zacht.

Kijk het item bij Kassa Groen nog even na. Gisteren schreef ik al over de huisgemaakte klei en morgen kan je alles lezen over de badkamerverf.

 

Die prachtige jurk is van notorious clothing, hij is nog te koop!

7 reacties

  1. Pingback: Speciaal voor Rusland | LeesVoer Speciaal voor Rusland | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Creamama: Regenboogrijst | Mama in Limburg

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.