Regenboog handvliegers op appelplukdag

Reacties 5

Landelijke appelplukdag is zo langzaam aan wel traditie te noemen in huize leesvoer. Lekker rennen door de bomenlaantjes en appels eten tot je buikpijn hebt. Dit jaar had ik een mooie verrassing voor de jongens. Ik kreeg van Nikki and the Garden twee regenboog handvliegers. Dat leverde prachtige plaatjes en blije jongens op.

regenboog-handvlieger-leesvoer-appelplukdag-8-of-8

Volgens mijn oudste geeft de handvlieger licht als je hem hard genoeg wiebelt.

regenboog-handvlieger-leesvoer-appelplukdag-2-of-8

De jongste wil hem nu elke keer mee als we op de fiets gaan omdat hij zo leuk wappert

regenboog-handvlieger-leesvoer-appelplukdag-1-of-8

Ik had er niet zo heel veel van verwacht, wat gekleurde lintjes aan een houten ring, maar ik heb duidelijk onderschat hoe leuk het voor de kiddies is. En hee, ook een handige accessoire voor pride!

regenboog-handvlieger-leesvoer-appelplukdag-5-of-8

Zo zie je maar weer dat het echt niet allemaal plastic hoeft te zijn, niet volledig uitgedacht, kinderen maken hun eigen magie. De handvliegers zijn nu al ruim een maand heel populair in huize LeesVoer. Ik ga er nog een paar bestellen om weg te geven op kinderverjaardagen want eerlijk is eerlijk: ik vind ze superleuk! Mocht je nou niets met regenbogen hebben, ze maakt ze ook in andere kleuren als je dat wilt.

regenboog-handvlieger-leesvoer-appelplukdag-3-of-8

Welk speelgoed verraste jou?

5 reacties

  1. Jolien

    Geweldig idee! Ik zal eens op zoek gaan naar ’n ring… Simpele dingen zijn toch vaak ’t leukste. Hier worden dagelijks hutten gebouwd met m’n sierkussens en ’n (fleece)dekentje.

    Ook populair hier zijn de ytong blokken (lichte bouwblokken voor muren ed.) die we over hadden van ’n mini bouwproject in huis. Er waren ’n stel resten die m’n man in kleinere blokjes had gezaagd, zodat de jongens konden helpen ze naar buiten te brengen. ’t Bleek alleen zo’n succes bij onze “Bob de bouwers” de we de resterende 3 “hele” blokken die we teveel gekocht hadden, ook maar in handzamer formaat (ong. 7,5×7,5x15cm) gezaagd hebben en daar hebben ze de hele zomer mee gespeeld en gebouwd. Vooral m’n oudste (5 jaar) maakt er steeds weer andere bouwwerken mee, van fabriek tot motor (met ’n gezonde dosis fantasie).

    Papieren vliegtuigen zijn hier ook altijd weer ’n hit, maar die moeten we wel voor ze vouwen. En ja, emmers en plastic prullenbakken zijn perfecte helmen… En trommels… Is het niet zo dat kinderen ’t “zelf uitgevonden” speelgoed niet gewoon het allerleukste vinden?

  2. Wat leuk!. Ik herken hierin Vrije School speelgoed voor het Michaelsfeest. Daarvoor worden linten in krachtige ”Michaelskleuren” (herfstkleuren) aan een denneappeltjes vastgemaakt. Touwlusje eraan om achter je aan mee te lagen vliegen als het vuur van een draak.
    Gnneke onlangs geplaatst…Uitgang

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.