Refashion: van tafelkleed naar kerstrok

Reacties 10

Ehm, Lana, gaat het een beetje? Ik bedoel, je schrijft dat je een tafelkleed hebt gerefashiond?!” Jazeker! Dat is namelijk een hele leuke, goedkope en makkelijke truc om een mooie cirkelrok te maken. Maanden geleden vond ik in een tweedehandsje een rond kersttafelkleed. Ik betaalde er 1,50 voor. Gelukkig vond ik nog net op tijd een uurtje om hem om te bouwen tot een seizoensgeschikte rok.

Er is echt weinig makkelijker dan van een tafelkeed een rok maken. Je hebt nodig:

Een rond tafelkleed, obviously
Een mooi breed elastiek in een kleur die bij je tafelkleed past
Een naaimachine
meetlint
deze site

Meet rond het breedste punt van je heupen, goed strak. Voer dit in op deze site bij Circumference. Deel het getal dat bij diameter staat door twee en nu heb je de straal.

Vouw je tafelkleed zo netjes mogelijk dubbel en daarna nog een keer. Meet nu vanaf het puntje het aantal centimeters dat je straal is en knip dat mooi rond weg. Als je hem nu uitvouwt heb je een tafelkleed met een gat in het midden waar je heupen doorheen passen.refashion kerstrok tafelkleed

Draaien in kerstrok gemaakt van tafelkleedNeem nu je elastiek en knip dit af op een lengte die comfortabel strak om je taille sit. Stik hem dicht zodat je een elastiek cirkel hebt.Nu ga je het elastiek aan de rok zetten, Ik speld hem altijd eerst. Omdat het elastiek natuurlijk kleiner is dan de cirkel verdeel ik zowel het gat van de rok als het elastiek in vieren. Die punten zet ik dan op elkaar en dan weet ik beter hoeveel ik het elastiek moet uitrekken bij het naaien.

Zodra het elastiek aan de rok zit is hij klaar. Omdat het tafelkleed al afgewerkt is hoef je niet meer te zomen. Mijn tafelkleed bleek geen perfecte cirkel dus ik heb er een nieuwe zoom aan gelockt.

refashion rok van tafelkleed petticoat waait opIk combineerde de rok met mijn sam’s petticoat, dat is wel echt een must bij cirkelrokken van dit soort dunne katoentjes. Je hoeft niet voor zo’n hele volle te gaan maar ik hou erg van een extreme poof. En dan heb je nog iets om je decent te houden als er wind opsteekt zoals te zien is in deze foto…

Verder draag ik een vestje van Hell Bunny en een rood basic hemdje.

Het tafelkleed was 1,50 en het elastiek 4 euro. 5,50 vind ik niet slecht voor een kerstrok!
refashion tafelkleed voor en na

 

Wat vind jij van mijn tafelkleedrok?

 

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.