Refashion: Pretty polka dots

Reacties 9

Ik kan me voorstellen dat je bij het zien van deze jurk denkt: waarom? Waarom moet deze prachtige jurk in godesnaam verbouwd worden? Tja, dat is eigenlijk heel simpel: hij zit vreselijk. Dat zie je niet op de foto maar mijn borsten worden geplet en hij snijdt in mijn oksels. Ook is hij naar mijn smaak iets te kort en kruipt de onderrok op. 
Dus moest de schaar er in. Hij hangt letterlijk al jaren achter in mijn kast mooi te zijn en nu kan ik hem eindelijk weer aan. Ik knipte het lijfje er af en met veel geduld en een stoomstrijkijzer maakte ik een tailleband met plooitjes zodat het bij de rest van de rok past.

Ik wilde hem eigenlijk dragen met een mooie spierwitte bloes maar ik kwam er achter dat ik die niet heb! Die gaat op mijn te maken lijst want hoe leuk ik rood met blauw ook vind, het is een beetje eentonig aan het worden.

Ik vond de originele jurk prachtig maar hij werd niet gedragen. Nu heb ik met 2 uur werk een gave plooirok in een mooie vintage lengte. Nu die witte bloes nog.LeesVoer Refashion stippen 4

Ik vind het een moeilijke refashion om te plaatsen omdat ik hem ook prachtig vond staan als jurk maar nu kan ik hem dan ook daadwerkelijk dragen!
Refashion polkadot kleiner vierkant

 

Heb jij ook iets prachtigs in je kast wat je nooit draagt? Wat zou je er van kunnen (laten) maken?

9 reacties

 1. Lieke

  7 Jaar lang had ik een eenvoudige lange jurk van een prachtige stof in de kast hangen, die ik één keer gedragen heb bij het huwelijk van mijn zoon. Door jouw refashion posts heb ik eindelijk besloten om de jurk korter te maken. Een paar weken geleden heb ik de jurk voor de tweede keer gedragen op mijn verjaardag. Heel blij mee!

 2. Lana

  @Lieke Dat vind ik echt zo leuk om te horen! Dat is precies mijn doel met deze posts. We gooien zoveel weg terwijl we er vaak nog iets veel leukers van kunnen maken. Echt super om te lezen!

 3. Ik vind voor en na allebei leuk maar zonde als je het niet draagt, geslaagd dan toch?
  Ik ben nu bezig een tshirt wat ik zelf niet meer draag om te bouwen naar een jurkje voor dochter. En daarna ga ik de stapels ongedragen shirts van man verbouwen tot broekjes voor de zonen. Helemaal zin in. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Makkelijk, snel en lekker Avocado soepje

 4. Annemiek

  Ga je nog wat moois maken van het bovenste deel? Verwerken in je witte bloesje of zo? Of een leuk accessoire voor in je haar? Ik denk dat ik ‘m eerder uitgelegd had met een effen wit of blauw tussenstuk bij de taille om te verlengen en dan de zelfde stof ook in de zijnaad verwerken om buste en oksels meer vrijheid te geven. Mmmm, ik denk dat ik vandaag maar eens aan de little black dress van mijn schoonmoeder ga beginnen. Een paar maten te groot en geen geschikt decolleté voor iemand met een grote buste, dus dat wordt innemen en een v-hals er in maken o.i.d. Love your refashion blogs!

 5. Lana

  @Annemiek, het bovenste deel is de tailleband geworden. Ik heb echt letterlijk alleen een paar sliertjes van een cm breed over. Superleuk dat je ook aan het refashionen bent!

 6. Ik heb pas de tule onderrok – die erg vervelend in mijn benen ‘sneed’ als ik zat – uit mijn trouwjurk gehaald. Voor de bruiloft had ik de plastic baleinen al verwijderd. Nu is het gewoon een vrolijk, rood zomerjurkje met polkadots 🙂 en hij zit een stuk lekkerder.

  Twee jaar geleden heb ik met een zomerjurkje hetzelfde gedaan als jij in deze post deed: de bovenkant eraf gehaald (hij was eigenlijk te klein voor mijn borsten, en zat dus helemaal niet mooi, ik viel er half uit, dus ik droeg hem nooit). Nu draag ik de rok ontzettend veel.
  Jantine onlangs geplaatst…Teruggevonden| Flow winterboek over post

 7. Ik heb vooral veel naai mislukking hangen. Jammer altijd dat het zo zonde is van de stof. Vind met der tijd wel weer een nieuw doel voor ze. 😉
  coco onlangs geplaatst…Wedding dress nr. 4

 8. De jurk zit je -zelfs vanaf de foto’s te zien- niet goed. En als rok staat ie je geweldig! Goeie refashion.
  Ik heb nog een iets te lange tricot rok en een Cora Kemperman t shirt met gaatjes op broekriemgesp-hoogte waarvan ik denk dat ik ze tot een jurk kan samenvoegen.

 9. Eveline

  Wederom erg mooi geslaagd! Staat heel mooi. (En wat een leuke schoenen!) En wat fijn dat je nu niet meer in de kast naar déze jurk kijkt en denkt…. pfff… die zou ik eigenlijk moeten dragen, zo zonde dat hij hier maar hangt. Tenminste, dat heb ik met kleding die ik niet draag.

  Ik ben nog een echte beginner op de naaimachine maar heb laatst wel een t-shirt van mijn man vermaakt tot shirt voor mijn zoon. Daarvoor moest ik de hals ook aanpassen en man wat ben ik trots dat dat goed gelukt is. Héérlijk gevoel en ben nu continue aan het zoeken naar nog meer te vermaken goed. Erg leuk om te merken dat ik bij elke poging steeds een stukje beter word.

  Heb je eigenlijk een rits in de taille gezet? Of knopen? Of is hij elastisch? Ben benieuwd! Ritsen inzetten durf ik niet aan, al heb ik gehoord dat het helemaal niet zo moeilijk is…

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.