Refashion: van 80’s drab naar New Look beauty

Reacties 9

Lang lang geleden, was ik met mijn beste vriendin aan het shoppen op een tweedehands markt. Uiterst gefrustreerd dat ik nergens in kwam met mijn royale rondingen kocht ik het enige dat leek te passen. Thuisgekomen kwam ik er achterdat de zoom bizar scheef hing en de schouderpartij was wel heel erg jaren 80… Hij verdween in mijn “als ik er wat mee doe dan wordt het vast nog wel wat” stapel en dat was dat. tien jaar, ja je leest het goed, tien jaar later heb ik dan eindelijk gedaan wat moest gebeuren. Een zeer geslaagde refashion.

80's dress before refashionDeze polyester glimzak had een zeer scheve zoom, echt een verschil van 15 centimeter. Het gouddraad had onder de oksels allemaal rare lusjes en de overall look… moeke in d’r beste jurrek. Ook is polyester acceptabel in een ademende blend maar daar hadden ze in de jaren 80 nog niet van gehoord.

Er zat niets anders op, een rok moest het worden. Het lijfje er af geknipt, de zoom van de rok en de voering op gelijke lengte geknipt en er een rolzoom in gelegd met de lockmachine. Die ik trouwens eerst nog even langs de reparateur moest brengen omdat hij bij de laatste beurt kennelijk niet goed gefixt was. Anyhoe, pijn moeite en en tripje naar de reparateur later:

Collage refashion 80's jurk after

80's dress refashion after 1Idealiter was hij tien centimeter langer geweest maar dat was helaas niet uit de stof te halen. Hij heeft wel een petticoat nodig om echt tot zijn recht te komen maar opeens zijn die glimmende gouden streepjes niet stom meer!

In de taille zit elastiek gemaakt van schouderbandjes van afgeschreven bh’s, die bewaar ik altijd, het is heerlijk zacht elastiek. Je ziet het niet zitten want hij sluit precies aan op maat. De rits die er al in zat heb ik ingekort.

80's refashion after 2Look at my tiny waist!

Ik loop nog zwaar achter voor me made may maar deze rok gaat zeker in de roulatie, ik draag niet veel zwart maar voor deze maak ik een uitzondering.

Refashion geslaagd!

 Welk kledingstuk heb jij al veeeeel te lang liggen?

9 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.