Refashion: Corset editie

Reacties 13

Vroeger, heel lang geleden, was ik gothic qua stijl en natuurlijk wilde ik ook een mooi corset. Het toeval wilde dat ik een vriendin had die prachtige corsetten maakte en er met veel plezier een voor me wilde maken. We besloten dat hij over de borst moest komen en ik vond een prachtig stukje jagersgroen visgraadtweed. Helaas heb ik hem amper gedragen want wanneer draag je nou een overbust corset? Tijd voor een refashion.

corset voor fotoMeer dan tien jaar lag hij achterin mijn kast tot ik besloot dat ik hem moest inkorten. Het is zo’n stuk vakwerk, zonde om te laten liggen.  Na diep graven in de fotoarchieven van mijn oude studentenvereniging vond ik nog een foto waarop ik hem draag in de originele staat. Negentien stalen baleinen knippen later deden mijn handen pijn maar het was het meer dan waard. Eigenlijk was het verder enkel een kwestie van het biasband terugzetten, heb ik daar nou al die jaren tegenop gekeken? Ik besloot het corset eindelijk de aandacht te geven die het verdient en er een boudoir shoot mee te doen.

Corset pic by JDF foto

Meer dan tien jaar en twee kinderen later past hij eigenlijk nog bijzonder goed! Omdat hij echt op mijn vormen is gemaakt zit hij ook heel comfortabel. Ik moet mijn vriendin nog eens extra bedanken want hij zit echt heel erg mooi in elkaar. Ik kan heus wel naaien, best redelijk zelfs, maar hier waag ik me persoonlijk niet aan.

corset pic by Ekko ten Cate

Vlak voor deze shoot had ik nog even een paniekmomentje over mijn buik want ja, die zie je. Gelukkig heb ik dat gevoel genegeerd anders had ik nu deze prachtige foto’s niet gehad. En die buik? Ja die zie je, en dat is geen enkel probleem!Corset pic by digifoto4you

Natuurlijk kan ik zelfs tijdens een boudoir shoot niet normaal doen:

Gek doen met ukelele en corset pic by ekko ten cate

Rob van Duuren

BH: Freya
Girdle: Nylon Dreams
Kimono: Sussies Vintage
Haarbloem: zelfgemaakt, dat kan jij trouwens ook met mijn tutorial

Ik ben heel blij dat ik eindelijk de moeite heb genomen om hem te verbouwen, het is geen item dat ik dagelijks zal dragen maar ik kan garanderen dat hij vaker uit de kast zal komen dan de afgelopen 10 jaar.refashion corset blob vierkant

Heb jij wel eens een corset aangehad?

13 reacties

 1. Nee, nog nooit 🙂
  Maar het geeft je wel een heel mooie vorm, en als hij dan ook nog eens lekker zit is dat wel een dubbel voordeel. Ik zou alleen niet weten wanneer ik zoiets zou dragen…
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Naar het theater

 2. ja! het lijfje van mijn trouwjurk had ik als korset gemaakt, met daaraan een mega-sissi-rok <3
  voelt zo mooi!!

 3. Linda

  Ik was ook gothic in mijn jongere jaren en toen had ik natuurlijk een corset. Een van katoen en latex . Erg mooi en hij zat ook heerlijk. Van mij mag die mode best terugkomen

 4. Paula

  Ik draag regelmatig corsetten want ik heb regelmatig een victoriaans kostuum aan. Ik vind het heerlijk zitten en vind het ook weer jammer als hij weer uit moet…

 5. Jaaa, love corsets! Ik ging ooit de Christine LeDuc binnen voor even snel iets (ik weet niet eens meer wat) en toen hing daar een prachtig (en betaalbaar) corset. Gelijk even gepast, voor de lol, en wauw. Die kon ik niet laten hangen.

  Helaas is de kwaliteit echt prut, dus die moet ik zelf ook nog verbouwen én op zoek naar een meer professionele versie. Want ik vind mezelf zeker niet lelijk, maar ik heb me echt nog nooit zo mooi en sexy gevoeld als met dat corset aan…
  Nienke onlangs geplaatst…Hiephiep hoelahoep (& Giveaway)!

 6. Aida

  Oh wat grappig. Ik volg je blog nu al een tijdje, dus het is heel leuk om te ontdekken dat je een oud-Bitonees bent. De achtergrond kwam me bekend voor, maar de logo onderaan bevestigde het. Super tof!

 7. Aida

  Haha wauw! Ik heb gelijk mijn overdracht er bij gepakt om te zien in welk bestuur je zat (ik zit in het huidige bestuur). Super tof! Zo kom je nog eens oud-bestuurders tegen!

 8. Judith

  Waa, gaaf hoor. Staat je goed! Mooie kimono ook. Ja, maar nog nooit n underbustierversie. Hoe bepaal je tot waar die moet komen eigenlijk?

 9. Margriet

  Onder mijn trouwjurk droeg ik een corselet. Die heb ik daarna nog regelmatig aangehad onder mooie jurkjes. Dan zat alles zo mooi op z’n plek.
  Na een jaar ofzo paste hij niet meer. Ik bewaar hem netjes achterin de lade. Wie weet;)

 10. Lineke Hulzinga

  Ik ben er momenteel 1 aan het maken. Zelf, met een heleboel youtube- filmpjes erbij moet het vast goed komen. Ik ga hem niet zo vaak dragen, hij is voor mijn kunstproject. (In dit specifieke geval voor de foto’s uit de jaren 1900 en 1910)

 11. Wat leuk! Ik heb een paar keer een corset aangehad. In de zomer draag ik vaker strapless corset beha’s omdat die veel beter blijven zitten dan “normale” beha’s onder een strapless jurk of top.

 12. Wat een mooi korset zeg!
  Ik heb zelf ook wel een paar korsetten, zelf gemaakt. Eigenlijk draag ik ze alleen met feestjes of festivals. Zo in het dagelijks leven vind ik het een beetje too much

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.