Refashion: Corset editie

Reacties 13

Vroeger, heel lang geleden, was ik gothic qua stijl en natuurlijk wilde ik ook een mooi corset. Het toeval wilde dat ik een vriendin had die prachtige corsetten maakte en er met veel plezier een voor me wilde maken. We besloten dat hij over de borst moest komen en ik vond een prachtig stukje jagersgroen visgraadtweed. Helaas heb ik hem amper gedragen want wanneer draag je nou een overbust corset? Tijd voor een refashion.

corset voor fotoMeer dan tien jaar lag hij achterin mijn kast tot ik besloot dat ik hem moest inkorten. Het is zo’n stuk vakwerk, zonde om te laten liggen.  Na diep graven in de fotoarchieven van mijn oude studentenvereniging vond ik nog een foto waarop ik hem draag in de originele staat. Negentien stalen baleinen knippen later deden mijn handen pijn maar het was het meer dan waard. Eigenlijk was het verder enkel een kwestie van het biasband terugzetten, heb ik daar nou al die jaren tegenop gekeken? Ik besloot het corset eindelijk de aandacht te geven die het verdient en er een boudoir shoot mee te doen.

Corset pic by JDF foto

Meer dan tien jaar en twee kinderen later past hij eigenlijk nog bijzonder goed! Omdat hij echt op mijn vormen is gemaakt zit hij ook heel comfortabel. Ik moet mijn vriendin nog eens extra bedanken want hij zit echt heel erg mooi in elkaar. Ik kan heus wel naaien, best redelijk zelfs, maar hier waag ik me persoonlijk niet aan.

corset pic by Ekko ten Cate

Vlak voor deze shoot had ik nog even een paniekmomentje over mijn buik want ja, die zie je. Gelukkig heb ik dat gevoel genegeerd anders had ik nu deze prachtige foto’s niet gehad. En die buik? Ja die zie je, en dat is geen enkel probleem!Corset pic by digifoto4you

Natuurlijk kan ik zelfs tijdens een boudoir shoot niet normaal doen:

Gek doen met ukelele en corset pic by ekko ten cate

Rob van Duuren

BH: Freya
Girdle: Nylon Dreams
Kimono: Sussies Vintage
Haarbloem: zelfgemaakt, dat kan jij trouwens ook met mijn tutorial

Ik ben heel blij dat ik eindelijk de moeite heb genomen om hem te verbouwen, het is geen item dat ik dagelijks zal dragen maar ik kan garanderen dat hij vaker uit de kast zal komen dan de afgelopen 10 jaar.refashion corset blob vierkant

Heb jij wel eens een corset aangehad?

13 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.