Refashion: van tweedehands drama naar vintage topstuk

Reacties 9

Hier zitten jullie al heel lang op te wachten. Een jaar geleden vond ik dit stoeltje op een tweedehands tocht met mijn moeder. Daarna moest ik eerst een geschikt stofje vinden, toen de tijd vinden om hem uit elkaar te slopen en toen… Toen kwam ik er achter dat mijn nietpistool niet sterk genoeg was om em te bekleden.

Maanden stond er dus een zielig uit elkaar gesloopt breistoeltje in de berging. Tot meneer LeesVoer opeens een geniale ingeving kreeg: We wonen vlak bij een vakschool waar ze ook meubels bekleden. Hij propte alle onderdelen in de bakfiets die leeg terug kwam. Een paar weken geduld en 15 euro later is hij klaar!

refashion breistoeltje

Ik ben er super blij mee. Hij is een stuk moderner maar nog niet tè. Ik heb nog een behoorlijk stuk van de stof over dus bijpassende kussentjes gaan op de knutsellijst. De stof komt natuurlijk van de Utrechtse lapjesmarkt. Ze vroegen of ik er een franje aan wilde zoals hij origineel had. Ik ben blij dat ik nee heb gezegd. Hij is een stuk moderner zo zonder dat hij zijn vintage flair verliest.

refashion breistoeltje 4

 

breistoeltje 4De stoel was bedoeld voor mij, om lekker op te breien maar helaas vinden mijn beide zoons het een ideale tv stoel. Ik moet ook zeggen dat de maat van het stoeltje echt perfect voor ze is.

Ik probeer voor meubelen altijd eerst te zoeken naar een tweedehands oplossing. Er zijn echt leuke dingen te vinden en met een nieuw stofje kan je een tweedehands meubel een prachtig tweede leven geven. Het kost wel wat meer tijd maar uiteindelijk heb je een uniek interieur. Als je echt niets kan vinden kan je altijd nog langs de zweed.

Waar komen jouw meubels vandaan?

9 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.