Progress

Reacties 3

Waar ben ik aan begonnen? De rok was makkelijk, de petticoat was vooral lange uren achter de locker maar de top, pfoeh. Met mijn riante boobage is een mooi aansluitende jurk maken niet heel simpel, ik mag dan op sommige plekken erg vol zijn, op andere plekken ben ik weer relatief slank. Patronen pas ik niet, punt. Ik besloot dus te mouleren; ik drapeerde  de stof op de pop zoals ik hem uiteindelijk wil hebben.

Dat ging opvallend makkelijk. Totdat ik de tweede borst hetzelfde probeerde in te pakken. Gevloek, getier en een paar uur later was ik nog geen klap verder. Pas toen ik na kinderbedtijd anderhalf uur onafgebroken kon werken zat het er op, al ben ik nog steeds niet 100% tevreden. Maar het was dus niet meer dan wat gevouwen stof bij elkaar gehouden door spelden. En ehm. hoe krijg je dat er af?!leesvoer jurk

Ouderwets rijgwerk was het antwoord. Mer rijgdraad en een fijne naald alle laagjes doorrijgen. En dan dus niet perongeluk de bh die er onder zit meepaken grmbl…

LeesVoer Jurk

Dan dilemma twee. hoe die plooien vast zetten. Couturejurken worden met ministeekjes, zijdedraad en engelengeduld vastgezet maar hee, ik ben gekke henkie niet. Gelukkig bevestigde een vriendin die kostuummaakster is dat vliseline in deze mijn vriend kon zijn. Ik haalde met angst en beven de top van de pop, draaide hem om en met een strijkijzer en veel kleine stukjes vlies werd de top al heel wat.

Leesvoer jurkleesvoer jurk

Ik moet alsnog een deel van de plooien vastzetten met engelengeduld en ministeekjes maar het gros zit vast. Het achterpand is ook gemouleerd en doorgeregen dus  het einde is in zicht.

Nu alleen nog: Het voorpand afwerken, de top in elkaar zetten, de top aan de rok maken en een rits inzetten en elastiek in de petticoat maken. Ik heb vanavond nog een uurtje, morgen overdag, als het mij lukt de heilige graal van het ouderschap te bemachtigen en de kinderen tegelijk in bed krijg voor de middagdut, ook een uurtje en dan wordt het waarschijnlijk nachtwerk. Of het lukt weet ik niet.

 

Ik hou jullie op de hoogte.

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.