Prestatie

Reacties 8

Natuurlijk is zwanger zijn de normaalste zaak van de wereld, het lichaam van de vrouw is er voor gemaakt. Toch hè, toch… Ik vind het vreselijk! Ik beval liever twee keer dan die hele zwangerschap te moeten doormaken. Maar omdat het er nu eenmaal bij hoort en er zulke leuke resultaten van komen ga ik er nu toch vrijwillig  voor een tweede keer doorheen. Om het een beetje dragelijk te houden grijp ik de kleinste overwinningen aan. Zo is het mij gelukt mijn eigen teennagels te lakken!

Ik kan ze niet zien als ik recht naar beneden kijk maar als ik een beetje over mijn buik heen kijk kan ik met recht trots zijn op mijn voetjes.

Zat jij negen maanden op een roze wolk of kon je ook niet wachten tot het voorbij was?

 

8 reacties

 1. Mieke

  Ik zat beide keren op een roze wolk. Hoewel ik de laatste 3 weken wel erg aan het aftellen was…toen was ik het zat.

 2. Mieke

  Mee eens, ik vind het niks!
  Ik had echt nog een best makkelijke zwangerschap, maar toch.
  Ben het alleen niet eens met liever 2 x bevallen. Dat was namelijk helemaal verschrikkelijk ( eindigde in keizersnede na 24 uur…)

 3. Herkenbaar. Ik vond mijn zwangerschap vooral het tweede trimester écht heel leuk. Derde trimester ging ook nog. Tot ik bij week 38 was aanbeland. Ik was super sjaggo en moe. Zal je net zien dat de muppet ook een week ‘te laat’ kwam. Man, wat was ik blij dat die bevalling begon.

 4. En vind het trouwens wel héél dapper dat je teennagels nog hebt gelakt. Absoluut een prestatie 🙂

 5. Het wordt je vaak niet in dank afgenomen zulke uitspraken (vooral niet door vrouwen die niet zwanger worden), maar ik moet toegeven dat het mijn hobby ook niet is, dat zwanger zijn. Ik dacht altijd maar: je weet waar je het voor doet. Het tweede trimester was inderdaad het leukste, maar voor de rest voor mij ook geen roze wolk hoor.
  Houd de moed erin, voor je het weet lig je met je wolk (van een baby) in het kraambed! En inderdaad kekke teentjes.

 6. Ik heb gekotst tot de laatste dag dat ik ben bevallen sondevoeding en nutridrinks en vooral veel ziekenhuis.

  Ik ben zelfs heeel bang om voor een tweede te gaan ooit..

 7. Lies

  Zwanger zijn = een noodzakelijk kwaad. Ik vond het verschrikkelijk en bevallen ook. En nu we toch bezig zijn; de eerste zes maanden na de bevalling, mogen ze wat mij betreft ook schrappen (huilbaby). En toch wil ik niets liever dan dat het (eindelijk) weer eens lukt zodat er hier ook een tweede komt. 🙂

 8. Nelly

  Late reactie, maar ik ben aan het bijlezen. Ik ga volledig mee met je. 5 kinderen en 5 keer begon ik na 8 weken zwangerschap al af te tellen. Nee, ik beval liever. Bij alle 5 begon na 6 weken het VERGROTE reukvermogen, dan de misselijk, dan het kotsen…en al werd dat iets minder naar het einde toe, mijn smaak is 9 maanden lang totaal anders. Vanaf de 3e had ik ook bekkenproblemen. Maar bevallen….dat ging goed. Daar ben je (meestal) wel binnen een dag vanaf.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.