Postbabyzebrabuik

Reacties 8

Nu de babyman acht maanden is en de zomer eindelijk zijn best begint te doen wordt ik toch echt met de neus op de feiten gedrukt. Badkleding, wat kan ik dragen? Al ben ik weer op mijn pre zwangerschapsgewicht, mijn huid kon de groei van mijn buik niet bijhouden dus nu ben ik gezegend met een zebrapad op de buik.  Mijn pre baby bikini’s zijn op verschillende plekken wat minder flatteus geworden door de verandering van mijn figuur en tankini die ik in mijn zwangerschap droeg is veel te groot geworden. Moet ik dan aan een momsuit, een kek corrigerend badpak? Misschien zou dat een oplossing zijn.

Maar na het passen van een aantal net niet vreselijk lelijke badpakken werd weer eens pijnlijk duidelijk dat ik geen lijf heb voor badpakken. Ik heb korte benen, een absurd lang bovenlijf en grote borsten. Een badpak, waar ik uberhaupt in kom, verandert mij resoluut in een dik propje met platgedrukte borsten. Wat nu? Ik sloeg mijn huisvrouwhandboeken er maar op na. Misschien kunnen die soelaas bieden.

De vraagbaak voor de vrouw zegt over badkleding:

Badpakken worden gemaakt van diverse textielsoorten. Het dikke wollen badpak is uit de mode. Men gebruikt nu satijn, moiré, katoen, nylon, linnen en zeer dunne wol.

Verder staat er alleen een wasinstructie…. Moet ik dan een badpak gaan breien van dunne wol?!

Madame Dariaux is ook al zo beknopt:

Voor de serieuze zwemster en waterskister is het enige, werkelijk praktische kostuum een ééndelig badpak in een effen kleur van stretch nylon. Tweedelige badpakken kunnen beter bewaard worden voor zonnebaden en minder serieuze watersport, omdat er altijd gevaar bestaat, dat u een van de twee delen verliest bij een snelle of heftige beweging en ter wille van het decorum hebt u ze nu eenmaal allebei nodig.

Ik ben geen serieuze zwemster en over waterskiën begin ik maar niet eens. De keuze blijft dus over een slechtzittend badpak, of mijn maat 46 met postbabyzebrabuik in een bikini hijsen. Kan ik dat maken? Zitten mensen daar op te wachten? Moet ik me gewoon maar niets aantrekken van wat andere mensen eventueel zouden kunnen denken over mijn postbabyzebrabuik?

Er rest natuurlijk maar een oplossing, het kopen van een nieuwe bikini die geen rollade effect geeft, waarin mijn boezem zo mooi uitkomt dat niemand meer naar mijn postbabyzebrabuik kijkt.

Deze bikini is nu naar mij onderweg, en dan moet ik hem maar gewoon aan durven trekken!

En jullie, gaan jullie in bikini? Is dat post baby?

 

 

8 reacties

  1. Pingback: Model worden, op je 30ste, met een maatje meer | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.