Waar koop ik mijn kleding?

Reacties 8

Al is het de laatste 10 jaar enorm veel beter geworden, plus size kleding kopen is nog steeds niet altijd even makkelijk. Online is het aanbod veel breder maar ook daar is het moeilijk omdat elk merk weer andere maten aanhoudt. Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn kleding vandaan haal, ik maak natuurlijk veel zelf maar ik heb ook mijn vaste adresjes.

Real life shoppen:

Tweedehands winkels: Ik winkel graag bij de kringloop, niet alleen omdat ik het niet nodig vind om alles nieuw te kopen maar ook omdat er veel kleding van oudere dames hangt en dat sluit heel vaak aan op mijn vintage stijl. Ja ik moet er meestal wat aan aanpassen maar dat is de moeite niet.

wrap dress 3 WEB

Notorious clothing: Prachtige winkel met vintage geïnspireerde kleding. Ze hebben van maat xs tot  5xl en dat maakt het een van de weinige winkels waar ik samen met mijn vriendinnen kan shoppen. Ook doen ze gratis kleine aanpassingen aan je nieuwe jurk zodat je altijd blij deze shop verlaat.

Primark: Ja ik ken alle redenen die mensen kunnen opnoemen om er niet te shoppen, ik heb er zelfs over geschreven. Feit blijft dat ze niet veel beter of slechter bezig zijn dan de meeste winkels. Bij primark hangt er iig een hoop in maat 48, het is van de weinige plekken waar ik kan slagen voor sportkleding. Ook kan ik hier naar binnen met mijn slankere vriendinnen en beide slagen.

featured didiDidi: Ik pas net in hun XXL en hun leggings en hemdjes zijn van een heerlijke kwaliteit

Helaas is Cora Kemperman er niet meer want in de sale slaagde ik daar toch ook altijd. Tussen de interessante kleurtjes en “lekker gekke” modellen hingen bijzonder veel 50’s geïnspireerde stukken.

Online:

Looks like vintage: Als ik retro kleding niet direct bij het merk zelf bestel of bij Notorious haal dan komt het hier vandaan.  Ik ken de eigenaresse van Looks Like Vintage en ze heeft een hart van goud en zal je altijd helpen als het nodig is. Ze meet ook de kleding zelf op dus ik vertrouw haar maattabellen. Veel mensen zijn fan van topvintage. Ik vind hun maataanbod vreselijk slecht, de merken hebben het vaak wel in plus size en zij bieden het niet aan. Bij Looks Like Vintage kan je met elke maat slagen.

LeesVoer panterprint medusa 3

Retro merken zelf: Ik bestel veel bij retro merken zelf. Vooral Collectif clothing en dan in de sale! Met de huidige koers van de pond is het vaak de verzendkosten wel waard. Ik ken mijn Collectif maat ook goed dus heb weinig risico dat ik het terug moet sturen. Ook bij Lady V London bestel ik meestal direct.

Ali express: Ja echt, voor mooie volle petticoats wijk ik meestal uit naar Looks like vintage maar voor enkellaagse zachte petticoats voor een tientje bestel ik ze gewoon direct in China. Deze draag ik op dagen dat een volle gewoon te vol is maar de rok zonder er een beetje sneu bij hangt.

Asos: Ja ja ik weet het je moet enorm door de veel te korte glimmende feestjurkjes heen kijken maar de curve afdeling heeft prachtige stijlvolle items. Er is ook altijd een mooie sale selectie. Heb je maat 46-48 en ben je lang? Vergeet dan ook niet bij de “tall” afdeling te kijken, die gaat tot 20, waar de standaard collectie tot 18 gaat.

Forever21 en Boohoo: Dit zijn misschien verrassende namen als je mijn stijl kent maar als er sale is ga ik toch altijd even langs. Gave tops, vrolijke korte broekjes en betaalbare badkleding haal ik hier vandaan.

Maar waarom shop je dan niet in plus size winkels Lana?

I tried, echt… Als ik er al een kan vinden dan is die TOTAAL niet op mij afgestemd. Ik wil niets verbloemen, ik ben heel streng als het gaat om printjes en vaak is de kleding ook extra prijzig, tja dan maak ik het zelf wel, en beter. In Utrecht zit in ieder geval geen plus size winkel waar ik gelukkig van word. Ook zou ik gewoon liever zien dat winkels hun maataanbod uitbreiden. Grotere vrouwen willen ook in de laatste mode kunnen lopen, willen ook met hun vriendinnen shoppen. We hebben geld, we willen het uitgeven!

Waar koop jij je kleding?

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.