Hij past niet?!? Make it work: Pearl coat

Reacties 13

Ken je dat? Dat je al meer dan een jaar een bepaald kledingstuk wilt hebben, er voor spaart, er dingen voor laat en dan eindelijk bestel je het. Het komt binnen, je trekt het aan en dan… Hij zit niet mooi. AAAAAAAAaaaarghghghg Dit gebeurde mij met de Collectif Pearl coat. Daar had ik echt voor gespaard maar de mooie plooien die onder de borst horen te vallen, zaten bij mij halverwege de boezem. Stuur ik hem dan terug en ga ik zitten mokken? Nee natuurlijk niet: Make it work!

Ik heb helaas geen “voor” foto’s gemaakt omdat ik meteen aan de slag ben gegaan, ik was zo geflipt dat hij niet goed zat dat ik het meteen wilde fixen.  Mijn verhoudingen zijn natuurlijk ook niet standaard, met een lang bovenlijf en hele grote borsten, zeker in verhouding tot mijn taille, was het te verwachten dat hij niet perfect zou zitten. Tel daarbij op dat ik brede schouders heb en er stevige schoudervullingen in zaten. Not pretty.

make it work

pearl full length

Gelukkig is deze jas heel makkelijk goed passend te maken als je tegen dezelfde problemen aanloopt. De shaping rond de taille is met 6 plooien gemaakt die van boven gewoon open zijn. Ik heb dus heel voorzichtig die plooien verder open getornd tot er wèl genoeg ruimte voor mijn boezem was. In mijn geval heb ik bijna 10 centimeter losgemaakt. Daarna moet je natuurlijk het stiksel weer wat verstevigen want anders kunnen de plooien makkelijk verder open gaan.

Als tweede heb ik de schoudernaden van de voering opengemaakt en de helft van de schouderpadding er uit gehaald. Ik heb genoeg schouders, het is iets waar ik vaker tegenaan loop bij jassen en jasjes. Daarna de voering weer voorzichtig dichtgenaaid en toen had ik eindelijk mijn droomjas!pearl coat 2

Sparen voor een jas

Vorige week liet ik jullie wat kleding van Collectif zien die ik heb gekregen maar deze jas heb ik zelf bij elkaar gespaard. Vorig jaar wilde ik hem ook al heel graag hebben maar toen droeg ik de dreumes nog dagelijks op mijn rug dus deed ik het met een dik Noors vest. Het jaar daarvoor woonde de kleine op mijn rug dus droeg ik een wollen draagponcho. Daarvoor was mijn oudste degene in de draagdoek. Voor het eerst in bijna 5 jaar heb ik dus een ècht mooie winterjas!

Ik draag de pearl coat in een maat 20/3xl en zoals alles in die maat is hij ruim bij de taille maar ik heb die maat wel nodig voor de schouders en borsten. Mijn borstomvang is 120 en taille 96. met mijn 1.77 valt hij mooi onder de knie.pearl coat 4

Heb jij al een mooie winterjas?

13 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.