Pak papier

Reacties 8

Ik heb moeite met dingen weggooien, alles is nog wel ergens voor te gebruiken. Dat is natuurlijk waar, maar het zorgt er ook voor dat je huis langzaam dichtgroeit. Ik probeer dan ook heel kritisch te zijn over wat er mag blijven. Een ding denk ik niet eens over na, natuurlijk blijven die oude landkaarten.

Met de komst van navigatiesystemen en smartphones worden ze amper nog gebruikt. Ik durf te wedden dat iedereen ergens een stapeltje routekaarten heeft liggen van een of ander vakantieland, verouderd, ongebruikt en nergens meer goed voor. Dat laatste is onzin; routekaarten zijn ideaal pakpapier.

Kadopapier is zoiets dat ik liever niet koop, het is meestal niet heel mooi en als je eens een leuk printje tegenkomt blijkt al snel dat het kado er gewoon doorheen schijnt. drie euro weggegooid geld… Je kan natuurlijk ook elk kado dat je krijgt heel voorzichtig uitpakken en het nog bruikbare papier in een laatje bewaren. Ik weet dat veel mensen dit doen maar nee, dat gaat me echt te ver. Niet alleen is het meeste pakpapier mijn smaak niet, ook ben ik zo iemand die het liefst al scheurend het kado bereikt.

Nee ik pak gewoon een wegenkaart van noord Italiƫ en een rolletje slagerstouw en in twee minuten heb ik niet alleen een kado onzichtbaar ingepakt, nee ik ben ook nog milieubewust aan het recyclen en ik kom mega creatief over.

Dit werkt ook heel mooi met hele oude uit elkaar vallende boeken die je eigenlijk weg wilt doen. Ouderwets drukwerk pakt ook erg leuk in. Als het erg dun papier is kan je het als vloei gebruiken om breekbare dingetjes in te beschermen, die je daarna weer met een stevige landkaart feestelijk inpakt.

Wat gebruik jij als inpakpapier en de grote vraag: bewaar je kadopapiertjes of ben je een scheurder?

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.