Ouder dan mijn grote broer

Reacties 14

Vandaag ben ik 32 jaar oud geworden. Ik heb over het algemeen geen problemen met mijn verjaardag, iedereen wordt ouder. Maar vandaag ligt het iets anders: ik ben 32 geworden, mijn broer is nooit ouder dan 32 geworden.

Ik had niet eens door dat ik het moeilijk vond tot ik vlak voor de jaarwisseling opeens heel down werd. Ik snapte eigenlijk niet waarom. Opeens besefte ik het: 2016 is het jaar dat ik ouder word dan mijn grote broer.

Mijn grote broer was altijd 5 jaar ouder, dit jaar is hij 5 jaar dood. Het voelt zo verkeerd, mijn grote broer en ik ben ouder. Natuurlijk hoort dit er bij, bijna iedereen wordt in zijn leven wel ouder dan een overleden geliefde. Maar het raakt me.

Ik mis hem niet elke dag meer maar toch komt het regelmatig hard binnen, tijdens kookprogramma’s, als ik naar een mooi restaurant ga, als mijn messen bot zijn… No seriously, mijn broer zou vreselijk pissig worden als hij zou weten dat ik mijn mooie Japanse koksmessen niet netjes scherp houd.

Maar ook als ik naar mijn kinderen kijk, mijn broer was dol op kinderen en hij heeft ze nooit kunnen ontmoeten. Hij zou ze helemaal klem verwennen, ze terugbrengen zodra ze te snotterig/plakkerig zouden zijn en de leukste oom zijn die ze zich zouden kunnen wensen. Hij zou bakken met lego kopen, ze laten helpen in de keuken. Alle superhelden kleding voor ze kopen die er te krijgen is. Hij zou ze veel te spannende televisie laten kijken en ze super laat op laten blijven.

Maar hij is er niet meer. Mijn grote broer. Ik mis hem.

14 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.