Oorzaak en gevolg

Reacties 7

Vier jaar geleden waren meneer Leesvoer en ik met onze huwelijksreis op Bali, daar stonden overal prachtige bomen in bloei. Een van onze gidsen vertelde dat ze heel makkelijk te stekken waren; je breekt een stukje af en steekt het in de grond, voilá een nieuwe plant. Wij smokkelde dus een takje mee in de koffer en staken hem in de grond. De plant deed het prima, groeide in de afgelopen vier jaar een meter maar bloemen ho maar. Tot dit jaar, eindelijk.  Eindelijk hebben we bloemen.

Naturlijk geloof ik er niet in maar het is ook wel weer heel toevallig dat dit het eerste jaar is dat we onze trouwdag gevierd hebben. Toen we een jaar getrouwd waren was mijn broer namelijk net drie dagen overleden, niet echt het moment om te feesten. Het jaar daarna, tja toen was mijn broer net een jaar overleden. Het jaar daarna, tja toen was het er ingeslopen dat we het niet vierden.

Dit jaar hebben we een fotoshoot gedaan in onze trouwkleding en een weekend in de Belgische ardennen genoten en toen we terugkwamen zag ik dit:LeesVoer

Dat was geen nieuw blad, en ja hoor een paar weken later kwam de eerste bloem. We zitten aan bloem nummer drie en hij lijkt voorlopig nog niet klaar te zijn met bloeien.

De plant viert mee. Eindelijk na vier jaar, en ja ik weet ook wel dat veel planten een paar jaar oud moeten zijn voordat ze gaan bloeien en waarschijnlijk heb ik gewoon eindelijk door wat de water tot zonlicht verhouding is die de plumeria nodig heeft maar ik kies er voor om in het sprookje te geloven. Als wij vieren dat we samen gelukkig zijn viert de plant mee. Nu nog zorgen dat ik hem niet dood laat gaan want ik ben bang dat dat niet goed uitpakt voor mijn huwelijk.

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.