Onnodig moe

Reactie 1

Terwijl ik dit tik staat de afwas weer eens drie hoog, staat er een bak schone was bovenop de overvolle wasmand, zie ik vanaf de bank een laag stof op de tv zitten en heb ik totaal geen zin om er iets aan te doen. De baby slaapt eindelijk en om dan meteen weer nuttige dingen te gaan doen, blech.

Toch zal ik er aan moeten, nu alleen nog een manier vinden om er niet de hele dag mee bezig te zijn. Wat zegt de vraagbaak voor de vrouw er over?

“Wanneer we in dit bestek over efficiency spreken, dan bedoelen we daarmee natuurlijk in de eerste plaats de efficiency in de huishouding, dus die waar u dagelijks mee te maken hebt. Deze efficiency is het streven om met de minste inspanning het beste resultaat te verkrijgen. Het is van belang, dat u zich niet onnodig vermoeit. Bij dingen die u zittend kunt doen, behoeft u niet te staan en vooral niet voorover te staan. Zorg, dat uw keukentafel enz. zoveel mogelijk zijn aangepast aan uw lengte; dat voorkomt veel narigheid en klachten. Zorg voor een goede werkindeling. De inrichting van de woning speelt een zeer belangrijke rol. Lichte, gladde meubelen vragen minder onderhoud dan de zware ouderwetse of met veel tierelantijnen versierde meubelen, en zijn bovendien gemakkelijker te hanteren.

Wanneer uw beurs het toelaat, kunt u een grote steun hebben aan allerlei elektrische apparaten. Een stofzuiger geldt tegenwoordig niet meer als luxe, maar hoeveel mensen kunnen zich een wasmachine, centrifuge en andere dergelijke praktische hulpmiddelen permiteren? Toch besparen ze een hoop tijd en energie en brengen zo hun geld dubbel en dwars weer op.”

Tja, ik heb al die apparaten en meer…. Ik begin straks, eerst nog een kopje thee. Ik moet mezelf natuurlijk niet onnodig moe maken.

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.