Onkruid

Reacties 7

image

Een moestuin blijft je verbazen. Soms is het de snelheid waarmee een enkele slak al je baby sperziebonen opvreet. Soms is het genieten van verse dille in de salade en soms is het onkruid. Ik heb namelijk heel bijzonder onkruid. Het stikt van de paddestoelen in mijn tuintje. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het nog wel eens om de recreatieve versie zou kunnen gaan…

image

Wie heeft er verstand van? Ik haal ze er echt met handen tegelijk uit. Ik denk dat er in mijn speciale minimoesyuingrond een riante hoeveelheid paardenmest verwerkt is, daar doen paddo’s het goed op, maar wat zijn het? Mocht iemand interesse hebben, ze zijn gratis af te halen en het worden er elke dag meer!

Welk onkruid valt jou lastig?

7 reacties

 1. Nee hoor, geen psilocybe
  Trudt me, been there 😉 wat het wel is kan ik je helaas niet vertellen, gewoon een of ander schimmelzwammetje vrees ik…

 2. Lana

  Hmmmm ze lijken er wel verdacht veel op. Maar ik geloof je helemaal. Hoef ik me minder zorgen te maken om de scharreldreumel

 3. stadslandbouwutrecht.wordpress.com

  vond ik wel een grappige site. Iets voor jou?

 4. edmee

  wat ons lastig valt in de tuin zijn varens en zevenblad, o en bruidssluier, wat een kreng is dat zeg! in de moestuin veel vogelkers, iets onbestemds en….. aardpeer! Echt, het is mijn persoonlijke missie om die binnen de perken te houden! Wat mij betreft mag hij er komend najaar helemaal uit.

 5. Hippo

  Ik vermoed een franjehoed, Psathyrella, maar welke precies zou ik zo niet weten.
  Woekeraars in mijn tuin: schijnaardbei (rotplant), guldenroede (daar verzoen ik me mee als ie bloeit en massa’s bijen en zo aantrekt), bosrank (prima in m’n wilg, maar hij begrijpt niet dat ie daar moet blijven), en de veldesdoorn die op een veld achter m’n tuin staat, zaait zich heel sneaky uit, elk jaar verwijder ik tientallen zaailingen en elk jaar ontdek ik weer miniboompjes die ik het jaar ervoor kennelijk gemist heb.
  En look-zonder-look breidt zich ook enthousiast uit, maar die laat ik altijd een tijdje staan voor de vlinders, en als de rupsen weg zijn trek ik de planten uit(waar ik de delen met zaad al afgeknipt heb tegen nog verder uitzaaien).

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.