In mijn ondergoed op de Dam voor Bodylove

Reacties 11

“Hey Lana, sorry dat ik zo laat stoor maar ik zie dat je online bent. Heb jij heel misschien zin om morgenochtend in je ondergoed op de dam te staan voor een body positive project? Er is iemand ziek geworden en er zijn 8 mensen nodig.” Als ik iets langer de tijd had gehad om er over na te denken had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Maar ik kon zo’n gave actie ook niet laten mislukken. 10 uur later stond ik op de Dam met de L van Bodylove op mijn buik. Doodeng maar zo gaaf.

Jullie weten, als je me een beetje volgt, dat ik een groot voorstander ben van body positivity. Hoe dik of dun je ook bent, van je lijf houden is goed voor iedereen. Dat wil ABSOLUUT niet zeggen dat ik altijd blij ben met mijn spiegelbeeld. Ik vind mijn maat prima maar ik heb een behoorlijk huidoverschot overgehouden aan mijn kindjes, dat is een deel van mij waar ik dagelijks heel hard van probeer te houden.

Dus uit de kleren op de dam was niet een gevalletje van: ja joh doen we ff. Zeker aangezien ik zwarte lingerie aan moest en de enige zwarte bh die ik nog had liggen was eigenlijk te klein in de cup. Jullie weten vast wel hoe ik daarover denk. Ook stond ik met de L natuurlijk in het midden, en omdat ik licht in het donker geef qua huidskleur valt dat nog lekker extra op. Gelukkig stond ik daar met een groep prachtige en lieve vrouwen!

Maar het is niet niks, in december je kleding uittrekken op een plein. Opeens zie je al die mensen hun mobieltjes pakken en besef je dat je niet meer terug kunt. Je staat nu voor eeuwig in je ondergoed op internet. Dat stond ik natuurlijk al, maar normaal heb ik de controle over wat er op internet komt te staan! Daar had ik hier geen controle over. Ik zette dus maar mijn beste beentje voor, letterlijk, en besloot er volledig voor te gaan.

Maar toch ben ik zo blij dat ik het heb gedaan. Het is een eer om een onderdeel te mogen zijn van de wereldwijde actie van model Silvana Denker.Tijdens haar wereldtour waren de Bodylove dames (en af en toe een enkele heer!) te zien en overal waren ze prachtig. Dun, dik, jong, oud, alle kleuren en allemaal in het kader van liefde voor jezelf.

Dat is ook wat ik jullie probeer mee te geven, zelfs als je niet tevreden bent met je gewicht of figuur en je op dieet bent of aan het sporten als straf voor je lijf in plaats van omdat het gewoon heel fijn is, ook dan mag je van je lijf houden. Natuurlijk mag je willen veranderen, maar doe het uit liefde, niet uit haat. Als je vanuit negativiteit gaat afvallen dan ben je niet opeens blij met je lijf op je streefgewicht, als je niet actief je best doet om positief naar je lijf te kijken zie je op je streefgewicht wel weer iets anders om ontevreden over te zijn.

Ik hou van mijn lijf, al is dat soms moeilijk, ik hoop dat het jullie ook lukt! Ik wil in ieder geval Silvana Denker enorm bedanken voor de mogelijkheid om deel uit te maken van haar Bodylove beweging!

Zou jij het gedurfd hebben?

11 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.