Onder goed?

Reacties 6

Een jaar geleden schreef ik over correct gebruik van behulpzaam ondergoed. Nu jullie allemaal een goede BH hebben leek het me een goed moment om dit nogmaals te posten.

We hebben er allemaal wel een, zo’n veel te grote vleeskleurige onderbroek die achter in de kast ligt maar bij sommige jurkjes toch echt dienst moet doen. Het maakt niet uit of je dik of dun bent, bij sommige kleding heeft iedereen hulp nodig. Ikzelf ben in het bezit van minstens 10 hulpzame kledingstukken en ik gebruik ze ook bijna dagelijks. Het is iets waar veel vrouwen zich voor schamen en daar moeten we mee ophouden. Gebruik de buikpletbroek met trots, maar gebruik hem wel goed.

De grootste fout die je kunt maken bij het gebruik van hulpzaam ondergoed is het te klein kopen. Het ondergoed is niet bedoeld om je dunner te maken, het is bedoeld om je een optimale vorm te geven. Een vloeiende lijn. Dit wordt natuurlijk tegengewerkt door vlees dat aan de onder en bovenkant van het ondergoed probeert te ontsnappen. In het verleden heb ik mijzelf hier meermalen aan schuldig gemaakt. Leuk als je kont goed zit maar als je er dan van voren uitziet als een mislukte rollade heb je er niets aan.

Ik heb persoonlijk vooral baat bij het type wielrenbroekje zodat de strakke kokerrokken mooi aansluiten en mijn nieuwe liefde is een onderjurk die onder de buste doorloopt zodat je geen geplette boezem krijgt; Een groot euvel bij de meeste helpzame onderjurkjes. Als het echt een speciale gelegenheid is wil ik de twee ook nog wel eens combineren. Dat is met de 6 maanden post babybuik ook wel nodig af en toe.

“Maar het is zooo niet sexy” is een veel gehoorde klacht. Als je echt mooi hulpvaardig ondergoed hebt is dat ten eerste nog maar de vraag, maar ook makkelijk te verhelpen. Aangezien het ondergoed niet gebruikt wordt om in een jurk te passen maar om optimaal in een jurk te passen is hier mijn gouden tip. Neem een ietwat ruime handtas mee en draag een klein sexy niemendalletje onder je wielrenbroek. Ga voordat het moment daar is dat je ondergoed te zien zal zijn even naar het toilet en verwijder de hulptroepen. Probleem opgelost.

Ook kan je natuurlijk voor de retro look gaan en een step in dragen. Dat is een jarretelgordel die van hoog in de taille tot onder de billen loopt. Sexy en hulpvaardig in een. Maar daar moet je dan wel weer kousen bij dragen.

Madame Dariaux van onze huisbijbel ‘Elegance’ heeft het volgende te zeggen over wat zij foundations noemt:

“Ik ken geen enkele elegante vrouw, die geen step-in onder haar stadskleren of stretch panties onder haar lange broek draagt. Ze mag haar step-in misschien eens uitlaten onder een zomerjurk met wijde rok waarbij ze geen kousen draagt, maar een elegante vrouw, zelfs een heel slanke, draagt altijd een step-in onder een rechte rok.

Een meisje van een jaar of achttien, twintig, heeft voldoende aan een jarretelle-gordel, panties en een luchtig beha’tje, als ze ten minste heel slank is. Na de twintig heeft men een beetje meer controle nodig om een vloeiend en stevig silhouette te bewaren. (…)

Een step-in of gaine, die heel sterk op de heupen zit, zal de omvang van de heupen misschien wel vijf centimeter minder maken, maar die weggewerkte centimeters zullen onherroeppelijk ergens anders tev oorschijn komen in de vorm van ‘rolletjes’ op de dijen of in de taille”

En dan hebben we het nog niet eens over een goede BH gehad. Schaam je dus niet meer voor je buikpletonderbroek maar draag hem waar nodig, of gewenst. Het is ten slotte elegant.

 

 

6 reacties

 1. Ik doe het dus echt niet. Corrigerend ondergoed. Beetje een post-nataal buikje, maar daar kan ik mee leven. Ik draag natuurlijk geen te korte truitjes meer en rokjes en jurkjes van een zekere knielengte. Ik voel me net een worst in die dingen. Vre-se-lijk gewoon. Ook niet erg romantisch als je je daar uit moet wurmen voor zijn ogen. Proest!
  Ik koop dan liever een beetje leuke lingerie (en een goede BH natuurlijk).

  Is dit een advertorial? Dan mag je dat er wel bij vermelden. Is wel zo netjes.

 2. Lana

  Dit is geen advertorial. Dit is mijn mening. Ik schrijf ook dat je geen corrigerend ondergoed moet dragen om slanker te worden. Dan krijg je het rollade-effect. Ook adviseer ik dus om het uit te trekken voordat het te zien zal zijn.

  Het is voor mij hetzelfde als bh’s het wordt te vaak verkeerd gedaan, vrouwen worden er vaak niet mooier van en schamen zich voor het gebruik. Dat hoeft niet.

 3. Ow gelukkig ben je ook tegen ads! Er zijn er nogal wat in blogland die stiekem advertorials maken. Ik vind dat echt stom!

 4. Lana

  Als ik het ooit doe dan zal dat er duidelijk bij staan!

  Er wordt mij nog geen gratis spullen aangeboden hihihi.

  Ik schreef dit een jaar geleden en vond het relevant naar aanleiding van de Bh’s.

 5. Anne

  Hoi Lana,

  Omdat ik afgelopen weekend een zeldzame dag had en zo’n genoemde onderjurkje heb gedragen, heb ik toch nog een vraag voor je (als toch een beetje shapewear-expert voor mij)…

  Hoort zo’n onderjurk omhoog te kruipen? Dat is bij mij namelijk altijd het geval, het onderste gedeelte gaat omhoog tijdens het lopen, waardoor de onderjurk perfect lijkt voor alleen een dag waarbij het stilstaan is… Terwijl het mij in mijn kersenjurkje er net wat mooier/glooiender eruit laat zien dan zonder.

  Heb je ook nog een tip voor zo’n ‘wielerbroek’-versie? Een vriendin van mij heeft zo’n ding, maar bij haar rolt het iedere keer naar beneden, wat helemaal niet fijn is en zelfs zeer doet.

  Of hebben wij beide dan misschien toch de verkeerde maat gekocht???

 6. Lana

  DIe van mij heeft een kruisje. Voor omklappende broekjes is het vaak het probleem dat ze te klein zijn, ze horen niet heel strak te zitten. Het kan ook helpen om een model te nemen dat hoger aansluit

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.