Onder goed is boven goed

Reacties 5

We hebben er allemaal wel een: zo’n veel te grote vleeskleurige onderbroek die achter in de kast ligt maar bij sommige jurkjes toch echt dienst moet doen. Het maakt niet uit of je dik of dun bent, bij sommige kleding heeft iedereen hulp nodig. Ikzelf ben in het bezit van minstens 10 hulpzame kledingstukken en ik gebruik ze ook bijna dagelijks. Het is iets waar veel vrouwen zich voor schamen en daar moeten we mee ophouden. Gebruik de buikpletbroek met trots, maar gebruik hem wel goed.

De grootste fout die je kunt maken bij het gebruik van hulpzaam ondergoed is het te klein kopen. Het ondergoed is niet bedoeld om je dunner te maken, het is bedoeld om je een optimale vorm te geven. Een vloeiende lijn. Dit wordt natuurlijk tegengewerkt door vlees dat aan de onder en bovenkant van het ondergoed probeert te ontsnappen. In het verleden heb ik mijzelf hier meermalen aan schuldig gemaakt. Leuk als je kont goed zit maar als je er dan van voren uitziet als een mislukte rollade heb je er niets aan.

Ik heb persoonlijk vooral baat bij het type wielrenbroekje zodat de strakke kokerrokken mooi aansluiten en mijn nieuwe liefde is een onderjurk die onder de buste doorloopt zodat je geen geplette boezem krijgt; Een groot euvel bij de meeste helpzame onderjurkjes. Als het echt een speciale gelegenheid is wil ik de twee ook nog wel eens combineren. Dat is met de 6 maanden post babybuik ook wel nodig af en toe.

“Maar het is zooo niet sexy” is een veel gehoorde klacht. Als je echt mooi hulpvaardig ondergoed hebt is dat ten eerste nog maar de vraag, maar ook makkelijk te verhelpen. Aangezien het ondergoed niet gebruikt wordt om in een jurk te passen maar om optimaal in een jurk te passen is hier mijn gouden tip. Neem een ietwat ruime handtas mee en draag een klein sexy niemendalletje onder je wielrenbroek. Ga voordat het moment daar is dat je ondergoed te zien zal zijn even naar het toilet en verwijder de hulptroepen. Probleem opgelost.

Ook kan je natuurlijk voor de retro look gaan en een step in dragen. Dat is een jarretelgordel die van hoog in de taille tot onder de billen loopt. Sexy en hulpvaardig in een. Maar daar moet je dan wel weer kousen bij dragen.

Madame Dariaux van onze huisbijbel ‘Elegance’ heeft het volgende te zeggen over wat zij foundations noemt:

“Ik ken geen enkele elegante vrouw, die geen step-in onder haar stadskleren of stretch panties onder haar lange broek draagt. Ze mag haar step-in misschien eens uitlaten onder een zomerjurk met wijde rok waarbij ze geen kousen draagt, maar een elegante vrouw, zelfs een heel slanke, draagt altijd een step-in onder een rechte rok.

Een meisje van een jaar of achttien, twintig, heeft voldoende aan een jarretelle-gordel, panties en een luchtig beha’tje, als ze ten minste heel slank is. Na de twintig heeft men een beetje meer controle nodig om een vloeiend en stevig silhouette te bewaren. (…)

Een step-in of gaine, die heel sterk op de heupen zit, zal de omvang van de heupen misschien wel vijf centimeter minder maken, maar die weggewerkte centimeters zullen onherroeppelijk ergens anders tev oorschijn komen in de vorm van ‘rolletjes’ op de dijen of in de taille”

En dan hebben we het nog niet eens over een goede BH gehad. Schaam je dus niet meer voor je buikpletonderbroek maar draag hem waar nodig, of gewenst. Het is ten slotte elegant.

 

 

5 reacties

 1. Nienke

  Oeh, oeh, oeh! Die goeie beha!!
  Daar heeft Lana me vandaag ook mee geholpen. 100 euro armer maar 3 cupmaten rijker. Belachelijk, ik een 70FF! Maar toch was het waar. En alles stond gelijk zoveel beter… tijd voor een volgende blogpost?

  In elk geval dank, oh stijlgodin!

 2. Marianne

  Ja hoor, geen feestje of feestelijke jurk zonder hulpstukken denk ik maar. Je wilt een stunning resultaat, dat kan… maar met een beetje hulp ziet het er zoveel beter uit! Mooi stuk weer, ik word zo vrolijk van je blogs! Fijne dag nog en meid, wat een geweldige foto staat boven dit stuk!

 3. Cat

  Ook met een piepklein lijf is een goede bh een aanwinst. Met haar expertice en tips heeft Lana mij ook weer een figuur gegeven. No more Tante Sidonia!

 4. yessica

  Hoi leukste Blogger van Nederland.

  Dit artikel roept toch wat vragen bij me op. Ik heb ik mei een trouwerij en ik heb een mooie jurk. Ik wil graag al die rolletjes en flubbers corrigeren. Maar weet niet hoe. Ik heb spanx die beginnen net onder de buste tot aan de bovenbenen een horror verhaal om je erin re wurmen maar dan zit ook alles goed…enige met dit is ju dat het jurkje net te kort is en dat je de pijpen van de spanx zit. En net als jij heb ik last van schurende benen. Heb jij nog tips?

 5. Lana

  Ik zou eens bij http://www.suzet.nl kijken naar een ouderwetse high waist step in. En dan met bandelettes 🙂 vind je
  man vast niet erg.

  Tevens *bloos*

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.