ode aan de grote onderbroek

Reacties 19

Ik heb iets te bekennen… ik draag grote onderbroeken, hele grote, tot aan mijn navel, en weet je, daar zou ik me niet voor moeten schamen. Er kleeft een enorm stigma aan grote onderbroeken. ze worden steevast “oma onderbroeken”  genoemd en er wordt gedaan alsof je die alleen maar aan mag als er echt niets anders meer schoon is en al helemaaaal niet als je date ze misschien gaat zien.

Ik vind dat onzin! Nee de grote onderbroek is niet voor iedereen geschikt maar ik zal je zeggen waarom ik er toch met heel veel plezier op ben overgestapt.

grote-onderbroeken-1-of-1Een onderbroek moet je niet zien, niet dat het niet gezien mag worden maar het is niet ideaal om VPL te hebben (visible panty lines) ik draag bijna geen broeken en de jurken en rokken die ik wel draag zitten op hun strakst in mijn natuurlijke taille. Als ik een kokerrok draag die overal strak zit dan zit die ook erg hoog. Als ik dan een “normale” onderbroek of string draag zie je steevast een streep over mijn buik lopen.

Ook ben ik overgestapt op grote onderbroeken toen ik andere oplossingen vond voor schurende bovenbenen dan het welbekende fietsbroekje. onder zo’n broekje droeg ik het liefst een mini stringetje. Nu heb ik liever een goede bedekking voor het geval de wind mijn volle cirkelrok optilt! Ook had kleiner ondergoed altijd de neiging om af te zakken omdat het op mijn breedste punt zat, nu zit het in mijn taille en blijft het waar het wezen moet.

Ik voel me hartstikke mooi en sexy in mijn maxiformaat onderbroeken en ik vind het heel erg jammer dat ik ze jarenlang links heb laten liggen omdat ik dacht dat ik daar toch echt te jong voor was, dat dat niet sexy kon zijn. Wat een onzin. Ik zit hier enorm mooi te wezen zonder VPL zonder bang te zijn om mensen te flashen en het zakt niet af. Ook zijn veel lingeriefabrikanten er eindelijk achter dat het ook mooi en sexy kan zijn, taillemodellen met kant, lintjes en doorzichtige stukken, het hoeft niet meer klein te zijn om spannend te zijn.

Draag jij wel eens een grote onderbroek?

19 reacties

 1. Nee, eigenlijk nooit. Niet omdat ik ze per sé lelijk vind, maar vanwege de hidradenitis in mijn liezen, dan schuurt en snijdt het. Het lekkerste zitten nog die goedkope touwtjes-stringetjes en dan 1 maat te groot. Dan heb ik ook geen wrijving met littekens of gaasjes.
  Kanten grote onderbroeken vind ik wel mooi om te zien.
  Tamara TS onlangs geplaatst…Verheug je op de zomer met Tropilex (+ winactie)

 2. Ik ben meer van de hipsters, zolang die goed passen, zie je daar ook geen strepen van. Afzakkende onderbroeken heb ik geen last van, omdat ik toch al niet zoveel loop. En juist als je veel zit, zie je het elastiek in de taille bij een hoge onderbroek wel zitten.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Doelgericht werken door een positief toekomstbeeld

 3. Margriet

  Ik deed een cursus lingerie naaien. De slip die ik naaide zat ter hoogte van mijn navel. ‘Die verlaag ik de volgende keer’, dacht ik. Maar nee hoor, het zit heel lekker en mijn hemd schiet dan ook niet zo snel uit mijn onderbroek. Iets waar ik een enorme hekel aan heb.

 4. monique

  jaaa!~ik draag ook grote onderbroeken, die zitten lekker ,tekenen niet af en sexy..ja je hebt ook sexy oma onderbroekjes..kijk die meiden maar in de jaren 40..die droegen allemaal hoge onderbroeken..niks lelijker bij n strakke rok zo’n onderbroek streep in t midden!

 5. Suus

  Ik draag ze niet, maar ben wel nieuwsgierig waar jij ze koopt! Ik wil ze ook wel proberen voor onder mijn kokerrok

 6. Lana

  Ik heb ze van het huismerk van livera. fijne dikke zodat ze niet gaan flubberen. ik heb er ook een paar in het secy segment van Ewa Michalak die bij mijn bh’s horen

 7. Yvonne

  Ik draag ze al jaaaaren, ondanks dat mijn lief ze afgrijselijk vindt. Ze zitten gewoon heerlijk.
  En, hij een grote onderbroek (boxer), ik een grote onderbroek. Das nog es emancipatie.
  En ik ben vaste afneemster van dit ondergoed bij livera. Het huismerk heeft ze in diverse kleuren.

 8. Hilde

  Ik zou wel willen, want kleed inderdaad mooier af onder jurkjes en rokken.
  Maar ik heb ze nog nergens in mijn maat (s/m) kunnen vinden, ze lijken alleen in grote maten te krijgen?

 9. Lana

  Bij de livera beginnen ze gewoon bij s. op facebook adviseerde iemand monki. Die gaan maar tot maat 42 dus die zullen ze dan kleiner hebben.

 10. Lana

  Onderbroeken is echt zoiets dat bij iedereen anders zit. HIpsters stoppen op mijn breedste punt dus dan ben ik de hele dag aan het ophijsen

 11. Kaneelstokje

  Welke neem je dan bij Livera? Hoe heet het model?

  Toen ik zwanger was droeg ik van die grote tot net onder mijn borsten. Dat vond ik ideaal!! Ook zo mooi gestroomlijnd je vorm. Maar nu gewone naadloze boxers. Zou wel weer eens een hoge willen maar dan niet de zwangerschap versie 😉
  Maar op de site van Livera zie ik ze niet staan…

 12. Lana

  Op de site kan ik mijn favo model ook niet vinden… ik koop ze in de winkel 🙁

 13. joline

  Ik zie ze net ook in de folder van h&m staan.

 14. Janny

  Ik maak al een paar jaar mijn eigen lingerie ook de onderbroeken, zijn taille slips met kant zien er altijd mooi uit voor mijn dochter maak ik ze ook.

 15. Kim

  Haha wat toevallig, ik was dit weekend de was aan het doen en mijmerde toen wat over mijn 18jarige-ik die destijds zwoer om noooooit “oma- onderbroeken” te dragen. Daar is niets van terecht gekomen, de waslijn hangt er nu vol mee 🙂 Ik vind ze heerlijk zitten en ze passen ook meer bij mijn vintage-stijl. Leuk om te lezen dat jij er ook zo over denkt (en ze staan je geweldig, te oordelen naar je nieuwste lingerie-review, chapeau!)

 16. San

  Jaaaa en ik ben er dol op! Ik vind het ook zo mooi en het voelt zo veel fijner dan gewone onderbroeken!

 17. marieke

  Ik draag het liefst oma onderbroeken. Ze komen uit op je taille. Ik begrijp niet waarom mensen het niet sexy vinden. Ik heb een slanke taille en daar leg ik liever de nadruk op. Het staat veel mooier onder kleding. Ik draag graag rokken op de taille. Ik vind een oma onderbroek schoner want eigenlijk altijd van katoen in plaats van een broeierig stofje. Ook draag ik graag hemden. Dus een witte onderbroek en hemd. Veel onderkleding heeft niks met comfort te maken maar met sexy. Ik zag laatst een prachtig setje. prijskaartje 200 euro. Wow daar kan ik dus 100 slips voor kopen. Ik voel me pas sexy als ik gewoon helemaal doe waar ik lekker zelf zin in heb. Meestal is dat bh loos in een jurkje op de fiets met blote voeten.

 18. Sabine

  Ik draag maatje 32 maar draag heel graag grote onderbroeken. Lekker hoog ook. Het liefst van het merk Sloggi. Het kan mij niets schelen als ze maar lekker zitten.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.