Niet zomaar een pen

Reacties 8

Toen ik weer meer met de hand ging schrijven kwam ik er heel snel achter dat niet elke pen prettig schrijft. Elke reclameballpoint is geschikt om een boodschappenbriefje mee te schrijven maar als je echt mooi wilt schrijven dan moet je er achter komen wat voor jou het prettigst werkt. Voor de een is dat een ballpoint, de ander heeft liever een gelpen, een hybride of misschien een ouderwetse vulpen. Natuurlijk is het ook nog belangrijk dat de inkt niet door je papier heen drukt dus welke pen je koopt hangt ook nog samen met waar je op schrijft. Het was een hele zoektocht maar ik ben uiteindelijk op de volgende combinatie uitgekomen.

Het papier

songbook schrijven met de hand

Ik schrijf in twee Leuchtturm 1917 dottet medium notebooks. De ene is mijn bulletjournal en gaat overal mee naar toe. De ander is mijn songbook waar ik met de hand mijn ukelele liedjes in schrijf. Ik gebruikte vroeger altijd moleskine notebooks maar ik vind de Leuchtturms fijner papier hebben, ze zijn net een tikje breder en ze hebben twee lintjes in plaats van 1.

De pennen

featured schrijven met de hand materiaal

schrijftestMensen die mij persoonlijk kennen verbaast het niet eens meer maar ik heb me dus volledig op pennenresearch gestort een paar maanden geleden. Gelukkig bestaan er serieus pennenblogs die uitgebreide reviews schrijven. Met mijn voorkeuren, gelpen, kleurtjes, veel kleuren, kwam ik uiteindelijk uit op de Pilot hi-tec c Maica 0.4. Ik heb een set van 12 kleuren gekocht en ben er superblij mee! Voor veel mensen zullen ze te dun zijn maar ik schrijf graag klein en hou van een fijne punt. Daarnaast heb ik een setje Faber Castell Artist pennen om borders mee te maken en als ik een keer iets wil schrijven met een dikkere pen. Helas heeft mijn peuter de M te pakken gehad dus die moet ik nog vervangen.

Etui

materiaal schrijven etui transformer pen pennen

Misschien denk je niet direct aan de etui als ik het over noodzakelijke materialen heb maar eerst had ik een gewone etui, daar was ik dan de hele tijd in aan het rommelen om de goede kleur te vinden. Thuis zette ik dus alles over in een rechtopstaand bakje, ging ik weer weg moest alles weer in mijn etui. Arg! Gelukkig vond ik de geniale Japanse uitvinding: de transformer etui. Als je hem open ritst en de randen omvouwt is het een pennenbakje. Ik heb er drie weken op moeten wachten omdat hij uit Japan moest komen maar ik ben er helemaal happy mee.

Verder

Er zit achterin mijn notebook altijd een geodriehoek en ik heb een penloop aan mijn notebook zitten met een faber castell potlood er in.

faber castell potlood en gum Ik wil altijd iets hebben om mee te schrijven en dan wil ik niet afhankelijk zijn van vervelende leenpennen. Zodra ik weer bij mijn pennen kan schrijf ik het dan wel over. Ook gebruik ik het potlood voor de blogplanning en maaltijdplanning. Dat veranderd regelmatig dus moet aan te passen zijn.

Overdreven?

Het lijkt misschien raar om zo’n ding te maken van het materiaal waar je mee schrijft maar vergelijk het maar met een toetsenbord dat niet lekker typt. Je bent een stuk productiever en creatiever als je je niet aan je material ergert.

In de toekomst wil ik nog wel investeren in een echt mooie vulpen, dat is wel een research onderwerp op zich dus daar waag ik me voorlopig nog even niet aan.

Waarom ik weer met de hand ben gaan schrijven lees je hier

Waar schrijf jij graag mee?

8 reacties

 1. Janine

  Ik schrijf het liefst met een vulpen.
  Ik moet dan ook bekennen dat ik een “collectie” heb van 12 verschillende.. *bloos*
  Daarnaast heb ik een verzameling inkten. Van die ouderwetse potjes . In een aantal verschillende kleuren. Zelfs 2 met goudstof erin.
  Daarnaast heb ik een pak Staedtler Fineliners die ook erg goed schrijven.
  Die etui is wel fantabuleus zeg! **toeveoegn aan wishlist**

 2. Heerlijke post! Sinds ik aan bullet journalling doe, merk ik dat ik het ook erg belangrijk vind, waar ik mee schrijf. Momenteel gebruik ik hema fineliners, het zijn roller points. Ik ben niet heel erg tevreden, maar het is het beste wat ik in een tijd heb gehad. Mijn 2 favo kleuren zijn nu op, dus ik moet weer nieuwe kopen. Ben benieuwd waar ik nu mijn oog op ga laten vallen!

 3. Ik schrijf vaak met vulpen. Het is een heel oude parker die door het vele gebruik een lekker dikke punt heeft gekregen. Niet dat ik groot schrijf, juist niet, maar de pen glijdt dan zo fijn over het papier ๐Ÿ™‚ Vulpennen moet je trouwens wel echt “inschrijven’, vind ik, voordat ze lekker in de hand liggen. Met een vulpen van een ander schrijf ik toch niet zo fijn als met die van mezelf.
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Cadeautjes voor een meisje van 3

 4. edmee

  Ik maak veel mindmaps en ben visueel ingesteld, dus veel kleuren zijn een must.
  ik ben fan van de stabilo trio 2 in 1. Geen idee waarom het trio heet. fijne vindt ik dat het ene uiteinde een fineliner is, en de andere een stift met fijne punt, dan dus dikke en dunne strepen zetten.
  leuke etui!

 5. Waarom zoek ik altijd bloggers uit met dezelfde tics als ikzelf ;P Niet goed voor mijn portomonnee!
  Fijn he, mooie pennen? Die Pitt pennen staan ook op mijn verlanglijstje, zeker nu ik serieus aan het bullet journalen ben begonnen.
  Met fijne materialen werken zorgt ervoor dat dingen waar je je eerst toe moest zetten nu iets is waar je je op verheugt (zoals in mijn geval dagelijks dingenschrijven waar ik blij van werd).
  Afke onlangs geplaatst…HabitRPG โ€“ gamify your life (in case you really donโ€™t have enough RPGs in your life!)

 6. Eva

  Ik schrijf nog regelmatig met de hand. Mijn notities op de ICT-school worden allemaal keurig op een collegeblok geschreven met een prachtige houten vulpen. Ik merk alleen dat ik in plaats van 10 inktpatronen maar 2 inktpatronen per jaar verslijt, wat toch erg weinig is. En ik ben qua schrijfmateriaal erg iebelig, ik heb maar een paar balpennen die lekker schrijven. En die zijn ook meteen heel duur. Maar ik prefereer een vulpen, daar schrijf ik ook een stuk mooier mee. Mijn blokletterhandschrift is ook erg lelijk, dus ik schrijf bijna altijd aan elkaar. Dan schrijf ik ook twee keer zo snel!
  Eva onlangs geplaatst…Save packfilm!

 7. Dit klopt wel. Er zit echt zoveel verschil in pennen. Laatst kreeg ik een promo pen op gestuurd, weet zo even niet van welk bedrijf. Maar deze pen schreef zo lekker. Normale balpennen zijn echt niet lekker om mee te schrijven. Even snel wat in klad, ja, maar een leuke tekst op papier zetten daar heb je echt wel een goede pen voor nodig.

 8. Er zit heel wat verschil in pennen. Ik hou wel van mijn Caran d’Ache, die schrijft toch altijd goed en ik heb ook steeds een potlood klaar van Faber Castell.
  Ik vind deze materialen een must, een promopen kan hier nooit tegenop!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.