Niet zomaar een pen

Reacties 8

Toen ik weer meer met de hand ging schrijven kwam ik er heel snel achter dat niet elke pen prettig schrijft. Elke reclameballpoint is geschikt om een boodschappenbriefje mee te schrijven maar als je echt mooi wilt schrijven dan moet je er achter komen wat voor jou het prettigst werkt. Voor de een is dat een ballpoint, de ander heeft liever een gelpen, een hybride of misschien een ouderwetse vulpen. Natuurlijk is het ook nog belangrijk dat de inkt niet door je papier heen drukt dus welke pen je koopt hangt ook nog samen met waar je op schrijft. Het was een hele zoektocht maar ik ben uiteindelijk op de volgende combinatie uitgekomen.

Het papier

songbook schrijven met de hand

Ik schrijf in twee Leuchtturm 1917 dottet medium notebooks. De ene is mijn bulletjournal en gaat overal mee naar toe. De ander is mijn songbook waar ik met de hand mijn ukelele liedjes in schrijf. Ik gebruikte vroeger altijd moleskine notebooks maar ik vind de Leuchtturms fijner papier hebben, ze zijn net een tikje breder en ze hebben twee lintjes in plaats van 1.

De pennen

featured schrijven met de hand materiaal

schrijftestMensen die mij persoonlijk kennen verbaast het niet eens meer maar ik heb me dus volledig op pennenresearch gestort een paar maanden geleden. Gelukkig bestaan er serieus pennenblogs die uitgebreide reviews schrijven. Met mijn voorkeuren, gelpen, kleurtjes, veel kleuren, kwam ik uiteindelijk uit op de Pilot hi-tec c Maica 0.4. Ik heb een set van 12 kleuren gekocht en ben er superblij mee! Voor veel mensen zullen ze te dun zijn maar ik schrijf graag klein en hou van een fijne punt. Daarnaast heb ik een setje Faber Castell Artist pennen om borders mee te maken en als ik een keer iets wil schrijven met een dikkere pen. Helas heeft mijn peuter de M te pakken gehad dus die moet ik nog vervangen.

Etui

materiaal schrijven etui transformer pen pennen

Misschien denk je niet direct aan de etui als ik het over noodzakelijke materialen heb maar eerst had ik een gewone etui, daar was ik dan de hele tijd in aan het rommelen om de goede kleur te vinden. Thuis zette ik dus alles over in een rechtopstaand bakje, ging ik weer weg moest alles weer in mijn etui. Arg! Gelukkig vond ik de geniale Japanse uitvinding: de transformer etui. Als je hem open ritst en de randen omvouwt is het een pennenbakje. Ik heb er drie weken op moeten wachten omdat hij uit Japan moest komen maar ik ben er helemaal happy mee.

Verder

Er zit achterin mijn notebook altijd een geodriehoek en ik heb een penloop aan mijn notebook zitten met een faber castell potlood er in.

faber castell potlood en gum Ik wil altijd iets hebben om mee te schrijven en dan wil ik niet afhankelijk zijn van vervelende leenpennen. Zodra ik weer bij mijn pennen kan schrijf ik het dan wel over. Ook gebruik ik het potlood voor de blogplanning en maaltijdplanning. Dat veranderd regelmatig dus moet aan te passen zijn.

Overdreven?

Het lijkt misschien raar om zo’n ding te maken van het materiaal waar je mee schrijft maar vergelijk het maar met een toetsenbord dat niet lekker typt. Je bent een stuk productiever en creatiever als je je niet aan je material ergert.

In de toekomst wil ik nog wel investeren in een echt mooie vulpen, dat is wel een research onderwerp op zich dus daar waag ik me voorlopig nog even niet aan.

Waarom ik weer met de hand ben gaan schrijven lees je hier

Waar schrijf jij graag mee?

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.