Niet mokken lekker wokken

Reacties 2

In deze multiculturele tijden moeten ook onze keukens anders worden uitgerust. Nu heeft elke zichzelf respecterende thuiskok/ kutstudent een wok of iets dat daar voor door moet gaan,  toch hebben weinig mensen wokstokjes. Wokstokjes? Ja wokstokjes!

Terwijl ik even voorbij ga aan het feit dat weinig mensen uberhaupt een fornuis hebben dat heet genoeg gaat om een beetje fatsoenlijk te wokken wil ik de aandacht vestigen op een ander onmisbaar deel van het wokken. Wokstokjes zijn uit de kluiten gewassen eetstokjes die aan de achterkant met een touwtje aan elkaar zitten. In het Japans bekend als Saibashi.

Ze worden gebruikt tijdens het frituren om dingen uit de hete olie te halen maar zijn bij mij thuis vooral in gebruik bij het wokken van gerechten waar noedels aan te pas komen.

Ik heb er zo’n hekel aan als je noedels bij gewokte groentes doet en je de twee niet vermengt krijgt. Je kan roeren tot je een ons weegt maar groentes met deegslierten mengen lukt niet met een pollepel. Wel met de wok stokjes!

Daarom bij deze de LeesVoer seal of approval voor onnodig lijkende maar stiekem zeer handige keukengadgets.

 

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.