wat ik NIET meeneem uit de tweedehands

Reacties 7

Ik ben dol op struinen in tweedehandswinkeltjes. Er is daar vaak zoveel bizar’s te vinden maar ik wil het niet allemaal meenemen. Ik wilde toch wat juweeltjes met jullie delen die ik weer terug heb gezet in de schappen.

Tweedehands brei mee met zeg eens aaaIk bedoel: een tijdschrift vol breipatronen uit zeg eens Aaa. Ik moest zo lachen toen ik hem zag liggen. Ik ga hem niet meenemen, ben niet van plan een van deze kekke modelletjes te fabriceren maar het voelt echt als een blast from the past.

En ja ik voel me oud want ik heb zeg eens Aaa inderdaad nog op tv gekeken. Ik kan me niet herinneren dat de kleding toen zó erg was. Huuuuu.

Natuurlijk kom je in de kringloop ook leuke hobbyboeken tegen, Zoals uit de serie Creatief bezig zijn voor de vrouw…

collage creatief bezig zijn voor de vrouwkoken met de magnetronOf misschien heb je ambities om meer in de keuken te doen. Het stikt altijd van de kookboeken in de tweedehands. Wat dacht je van dit driedelige naslagwerk over koken in de magnetron.

Compleet met recepten voor de slanke lijn, warme voorgerechten en gebak. Man ik sta op het punt om mijn gasfornuis weg te doen!

Ik had hem echt bijna meegenomen om een keer kado te doen maar ik heb me braaf ingehouden.

Als laatste kijk ik ook altijd even bij het plankje oude boeken. Natuurlijk hoop ik daar dan tegen een oud huisvrouwenhandboek aan te lopen maar deze keer vond ik iets anders. collage gelooven en verlovenHet is allerminst gewenst dat ieder verloofd paartje zich al gaat verdiepen in de intieme huwelijksomgang. Wow. Dus zelfs als je al verloofd bent mag je nog niet eens nadenken over echtelijke omgang.

Wat voor een bijzondere dingen heb jij laten liggen in de tweedehands?

7 reacties

 1. Claartje

  Zeker juweeltjes. En die truien herinner ik me iokniet van zeg eens Aaaa eerlijk gezegd!

 2. Ik kom er eigenlijk nooit meer! Ik heb ooit eens een boek van Adriaan van Dis gekocht voor een dubbeltje, omdat de verkoper de schrijver niet kende en het kwalificeerde als pulp. Ik herken ook altijd complete kerstpakketten bij de kringloopwinkel, die wil niemand.
  Laura onlangs geplaatst…Iets gemist? #5: juni

 3. Heleen

  Oh, leuk dit! Maar niet meer om te hebben, ik heb net een breiboek weggedaan, waar rick engelkes de modellen showde, schattig!

 4. Lieke

  Ik lees dat jij iets hebt met oude huisvrouwenhandboeken. Ik heb een ingebonden jaargang van het maandblad “Moeder”, vakblad voor moeders, (nooit van gehoord eerder) uit 1947.
  Heb jij daar belangstelling voor?

 5. Marjolein

  Ik heb weleens een spinnewiel laten staan, nadat ik er al een keer of wat omheen had lopen draaien. Ik was op de fiets, waar moest ik hem laten en bovenal, waarvoor zou ik hem gaan gebruiken? Hij zou alleen maar in de weg staan, maar toch. Vind het nog altijd jammer dat ik hem toen niet gekocht heb…

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.