Challenge: niet getailleerd

Reacties 5

Ik ben al heel ver met body acceptance;ik ga zonder problemen in een crop top de deur uit, heb mijn angst voor broeken overwonnen en vind het geen enkel probleem om op te vallen met mijn kleding. Er is alleen wel iets waar ik nog steeds moeite mee heb: kleding die niet getailleerd is. Alles is mijn kast geeft het accent op mijn taille, die is relatief slank en geeft me een prachtig zandloperfiguur. Ik besloot mezelf uit te dagen: een high fashion shoot met een jurk die mijn taille volledig zou laten verdwijnen.

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-2-1
Mijn fantastische huisfotografe en goede vriendin miss Hippo zag het wel zitten om het vast te leggen, we besloten de foto’s te maken bij de felgekleurde kunstinstallatie op het jaarbeursplein in Utrecht.

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-1-1

Ik vond in de sale bij Violeta van Mango deze okergele/licht oranje maxi dress. Ik draag hem in maat 50, ik wilde niet het risico nemen dat hij strak over de boezem zou zitten dus bestelde ik een grotere maat dan ik normaal zou doen. Onder de jurk draag ik een strappless wonderbra in 36G/80I.

Ik besloot dat voor high fashion ook qua make-up alles uit de kast mocht komen. Ik heb de allergrootste nepwimpers op die ik kon vinden! Op de foto’s valt het wel mee maar in het echt zag het er echt niet uit. Ook is het een enorme uitdaging om je ogen goed open te doen met dat gewicht er aan geplakt. Hernieuwd respect voor drag queens!

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-6

Het kunstwerk waar we de foto’s hebben gemaakt was af en toe een hele uitdaging om mee te werken!

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-2

Maar de kleuren geven zo’n bijzonder effect.

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-1-3

Miss Hippo besloot dat een high fashion shoot ook wat gave nabewerking verdiende, ik vind het effect echt heel erg tof, al heb ik wel opeens blauwe in plaats van groene ogen in sommige shots.

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-5

Ik draag onder de jurk ook de chub rub bandjes van Ewa Michalak

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-3

Deze ervaring heeft me wel weer geleerd dat veel van onze onzekerheden eigenlijk ongefundeerd zijn. Dingen die als “onflatteus” voor een voller figuur worden bestempeld ook gewoon fantastisch kunnen staan. Ik zal echt niet direct afstappen van mijn liefde voor getailleerde kleding, maar het is geen must meer. Ik durf eindelijk te zeggen: “fuck flattering!”

leesvoer miss hippo plus size fashion shoot jaarbeursplein-7

Draag jij wel eens kleding die niet getailleerd is?

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.