Neem de oudste mee uit!

Reacties 5

Soms moet ik mijzelf eraan herinneren dat mijn oudste misschien ouder mag zijn dan zijn broertje, hij is nog steeds een kleine jongen. Een kleine jongen die zijn moeder al twee jaar moet delen. De jongste heeft nu steeds tijdens schooltijd onverdeelde aandacht maar de grote kleuter heeft me nooit meer voor zichzelf.

kleuter neem je oudste mee uitIk besloot dus dat ik uit moest met mijn grote kleine man. Toen ik verkondigde dat wij samen een taartje gingen eten was hij blij verrast maar vroeg zich toch af of dat wel kon: “maar broertje dan mama, broertje wil ook taart.” Superlief natuurlijk maar nee dit was speciaal voor hem. En omdat een speciaal uitje met je moeder niet veel hoeft te kosten gingen we het vier uurtje bij de HEMA halen. Ik had Earl Grey thee met een chocoladetaartje en hij rooibos en een worteltaartje.l

Om het feest compleet te maken zijn we daarna een uur lang in de speelgoedwinkel gaan kijken naar alle mooie dingen, niet om te kopen, gewoon omdat kijken ook leuk is. Daarna mocht hij in de AH XL zo lang hij wilde op de speelcomputer. Toen er na een half uur een kindje kwam vragen of zij nu mocht, vroeg hij me met zijn puzzel te helpen zodat hij snel af zou zijn en het andere kindje kon spelen.

Op de fiets terug naar huis, hij mocht zelf fietsen, zei ik dat ik het zo gaaf vond dat het zo goed lukte zonder zijwieltjes. Die zijn er nog niet lang af maar hij gaat als een trein. “Ja ik kan heel goed fietsen, ik vind fietsen leuk mama.” en na een kleine stilte voegde hij er aan toe: “jij kan ook heel goed fietsen mama en jouw fiets is heel groot!” Ik moest lachen en zei dat ik ook al veel ouder was en al veel meer had geoefend. “toch ben jij ook heel goed er in hoor mama.” Daarmee leerde mijn kleine vierjarige me even dat je best trots mag zijn op wat je kan, hoe simpel het ook lijkt.

Soms ben ik zo bezig met de dagelijkse beslommeringen van lunchbakjes, stofzuigen, bloggen, twee kleine jongens uit elkaar houden, eten koken en iedereen in bed krijgen dat ik bijna vergeet gewoon gesprekken te voeren met mijn oudste. Wij gaan vaker samen op pad, de grote kleuter en ik, lekker alleen met z’n tweeën.

Ga jij wel eens iets leuks doen met 1 van je kinderen? / Deden je ouders dat vroeger met jou?

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.