Nat

Reacties 10

Je moet je als jonge moeder naar veel dingen schikken. Zo kan je niet meer elke dag je mooie pumps aan. Moet je tijdens een zwangerschap misschien wel toegeven aan de horor die steunkousen heet en nu het herfst wordt moet ik nog iets aantrekken dat ik liever zou laten.

Regenkleding.Toen gisteren de herfst met bakken uit de hemel viel en mijn dreumes een wandeling eiste dacht ik dat het mee zou vallen. Die paar druppels, een beetje natte jas, ach kan ik best hebben
Jammergenoeg kwam het binnen vijf minuten met bijbelse intensiteit naar beneden. De dreumes uitleggen dat mama het koud had en hier te zwanger voor was maakte weinig indruk. “Neehj Lopuh!” riep hij en stapte in zijn kleine laarsjes steeds verder weg van huis. Hij moet al zoveel missen deze laatste maanden dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om hem naar huis te dwingen.

De wandeling duurde uiteindelijk meer dan een uur en ik kreeg de dreumes pas mee toen ik hem richting huis wist te lokken door alle plassen aan te wijzen waarin gestampt kon worden.

Hij was ook drijfnat, hij had wel een brak regenjasje enzijn koddige laarsjes aan maar zijn broek was doorweekt. Ik stopte hem dus direct in een warm bad en nam zelf ook een douche om even te ontdooien. De conclusie die ik al snel trok was simpel. Ik moet aan de regenkleding.

Voor de dreumes was een mooie set vinden niet moeilijk. De regenpakken van CeLaVi zijn niet van dat zweetplastic maar ademen en zijn oerdegelijk, daarnaast zijn ze ook nog eens te krijgen in leuke printjes. Ik zou willen dat ze me voor deze opmerking zouden betalen want goedkoop zijn ze niet…

Maar nu het probleem, wat trek ik aan volgende keer dat meneer een regenwandeling eist? Een ouderwets HEMA pak? Die zijn verre van stylish en van zweetplastic. Ook draag ik vooral rokken dus die broek heb ik ook weinig aan. Ideaal zou een lange regenjas zijn maar de enige die ik kon vinden waren schreeuwend duur.

Wie weet de ideale, lichtelijk stijlvolle, betaalbare oplossing? Oh en een goede tip voor leuke regenlaarzen in maat 42 sla ik ook niet af.

10 reacties

  1. Pingback: Herfstontbijt | LeesVoer Herfstontbijt | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.