Nieuwe stofjes en naaiplannen

Reacties 13

Ik kon me weer eens niet inhouden en ben zaterdag naar de lapjesmarkt gegaan. Ik ging voor een stevige bosgroene linnen maar natuurlijk kwam ik daar niet mee thuis… Zo gaat het altijd, je vindt nooit wat je zoekt maar wel een heleboel andere leuke dingen. Ik heb heel wat gevonden en ook al wat ideeën uitgeschetst.

Hysterische wollen tweed

Naaiplannen wollen plaidNaaiplannen kokerrokIk liep tegen prachtige 100% wollen tweed aan, precies mijn kleuren maar helaas een beetje clownesk. Maar het was bij een van de opruimstandjes en maar 3 euro de meter… Drie keer ben ik weggelopen en weer teruggekomen.

Ik besloot dat het in ieder geval een gave kokerrok kon worden. Eigenlijk zou ik graag een fifties mantelpakje maken maar ik ben bang dat het dan te hysterisch wordt.

Ik heb toch maar 3 meter gekocht… Ik kan er niets aan doen ik vind het zo gaaf. As het echt niet staat heb ik in ieder geval goedkope 100% wollen stof om mee te oefenen op een jasje.

Schade: 9 euro

Bizar goedkope stipjes

Naaiplannen blauw met stipjes

De truc van de lapjesmarkt is dat je altijd goed moet kijken bij de heel erg goedkope standjes; 99% van wat ze daar verkopen is walgelijk maar die ene % is vaak precies wat je wilt hebben. Ik vond bij een standje dat voor 1 euro de meter flanel verkocht deze blauwe stof.

Het is een mooie dikke katoen met op één kant gele stipjes. Ik heb een patroon van vintage vogue onderweg waar ik bijna 5 meter stof voor nodig heb en dat kan ik nu mooi goedkoop uitproberen met een leuk stofje!

Schade: 5 euro

Geen groen, wel bruin

Naaiplannen bruine linnenLeesVoer design to reality achterkantIk ging eigenlijk naar de markt om een mooie stevige groene linnen te vinden om een tweede set te maken die ik dan kon matchen met mijn gele bloemenjurk. Helaas is mijn favoriete kleur donkergroen heel erg zeldzaam.

Uiteindelijk besloot ik dat deze warm chocoladebruine linnen ook een goede optie was. Daarom zie je op de tekening nog wat groen doorschemeren. Ik kocht 3 meter en het was de duurste aankoop van de dag met 8 euro de meter

Schade: 24 euro

Stukje groen

Naaiplannen groene interlockHet is niet helemaal waar dat ik geen groen kon vinden. Dit was een couponnetje prachtig bosgroene interlock. Genoeg voor een mooi shirt met lange mouwen.

Schade: 5 euro

Grand total: Veels te veel hahaha

 

 

Welk stofje vind jij het leukste en heb jij nog nieuwe naaiplannen?

 

13 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.