Naaiplannen voor de herfst

Reacties 6

Het is september en dat betekent dat heel binnenkort de zomerjurkjes weer de opbergboxen in kunnen en warmere kleren er uit mogen. Voor mij betekent het ook dat de mooie zomerstofjes die ik in de kast heb liggen moeten wachten tot februari. Vanaf nu maak ik alleen nog maar dingen voor de koude maanden en ik heb al een paar gave naaiplannen.

Ik maakte in mei een prachtige rok van soepele geruite wol. Die heb ik veel gedragen maar ik heb nog een heel stuk over. Daar ga ik een bloesje van maken met een mooie sjaalkraag zodat ik de rok en top als jurk kan dragen. Hoe lang de mouwen worden ligt aan hoeveel stof ik nog precies heb.Me made may wollen rok

Mijn prachtige batik jurk is natuurlijk veel te zomers voor de koudere maanden maar ik heb nog een behoorlijke strook over met het puntenmotief. Ik wil een kort bolero achtig vestje maken zodat hij ook in de koudere maanden gedragen kan worden.

afrikaanse batic jurk instagram

Er ligt een heel mooi stuk dikke zwarte ponti met een subtiele slangenprint in mijn kast, daar wil ik een mooie stevige kokerrok van maken, ik heb gewoon geen goede zwarte en dat kan natuurlijk niet.

60’s mantelpakje

Naaiplannen voor de herfst-(8 of 9)

Mijn grootste en spannendste project wordt een mantelpakje in de stijl van de vroege jaren 60. Met een nepbonten afneembare kraag en een bijpassend nepbonten hoedje. Ik kan echt al een hoop maar ik heb nog nooit een jasje gemaakt. Het zweet breekt me uit bij het nadenken over voering en versteviging en en en , het wordt een hele uitdaging laten we het daarbij houden.

Naaiplannen voor de herfst-(6 of 9)

Als het mantelpakje lukt moeten daar natuurlijk ook een paar mooie tops bij gemaakt worden dus die gaan ook op de lijst. Een jaar geleden schetste ik al een rokje en een top voor deze stof, maar ne het moet echt een pakje worden.

Naaiplannen wollen plaid

Verder is het natuurlijk de bedoeling dat die klote sokken waar ik vorig jaar mei aan begon een keer afkomen. Er is er al bijna 1 af… bijna.

Wat mist er nog in jouw herfstgarderobe?

 

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.