Naaikater

Reacties 13

Soms heb je al maanden een idee.  Een goed idee maar je ziet op tegen de uitvoering. Zo had ik al erg lang het perfecte stofje voor een mad men positiejurk liggen. Maar te zwanger, te moe, te veel zooi op de naaizolder. Gistermiddag na een inspirerend rondje pinterest schopte ik mezelf dan eindelijk naar zolder.

Daar lagen stapels lappen en een bak met nog te repareren kledingstukken. Ik had de hele avond kunnen opruimen maar nee, de missie was de jurk. Na een minimum aan opruiminspanningen wist ik genoeg ruimte te creëren om te beginnen.

Maar ja.  Daar sta je dan, met idee maar zonder patroon. Gelukkig was Joan er om mee te helpen.  Joan is mijn op maat gemaakte paspop, een avontuur op zich maar dat vertel ik nog wel een keer.  Ze is niet zwanger maar voor de rest komt ze goed overeen met mijn maten.
image

Met een kussentje onder de referentiejurk kon ik zo de maten opnemen voor mijn zelfgemaakte patroon. Ideaal.

Ik ben uren te laat in mijn bed gerold, de zolder is weer een oorlogsgebied maar ik voel me voor het eerst in maanden weer echt mooi.  Deze jurk ga ik de komende maanden helemaal op dragen! Ik heb alleen wel een naaikater…

image

13 reacties

  1. Pingback: Woops | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.