Belofte maakt schuld…

Reacties 6

Nee joh dat brei ik wel voor je… Dan zit je er ook aan vast. Je kan niet aan je moeder beloven een muts met kabels te breien en dan terug krabbelen. Ik heb het gedaan, natuurlijk, belofte maakt schuld maar man man man wat een bevalling. 

Breien is over het algemeen ontspanning voor mij; ik kan vreselijk slecht stil zitten maar als ik aan het breien ben mag ik van mezelf uren slechte series kijken en daar ongegeneerd van genieten.

Zo heb ik met veel plezier een vest voor mezelf gemaakt, of een ingewikkelde kantsjaal voor mijn grootmoeder.

groene trui 3Ook een trui voor de peuter was volledige ontspanning met een leuk eindresultaat. Hiervoor heb ik zelfs met veel plezier de wol geverft.

Maar deze muts… Het is niet eens dat breien met kabels me niet ligt, dat kan ik prima, maar op de een of andere manier kon ik maar niet in het ritme van het patroon komen. Een prachtig patroon trouwens maar ik kan het niet aanbevelen vanwege het frustratienivo.

Misschien helpt het ook niet dat ik twee keer opnieuw begonnen ben omdat ik totaal de weg kwijt was in het patroon. Ik wilde hem maken voor mijn moeders verjaardag, vorig jaar… Gelukkig was ik dit jaar wel op tijd en ze is er heel erg blij mee.

Voor mij tijd om een ander project te beginnen, een project waar ik weer plezier in heb  want ik doe dit toch voor mijn lol. Ik heb ook nog een heleboel wol weg te breien. Maar eerlijk is eerlijk: Het is wel een prachtige muts met kabels geworden.

gebreide muts met kabels

Heb jij wel eens een project gefrustreerd in de hoek gegooid?

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.