Momstains

Reacties 10

Een van de grote nadelen van het moederschap is de was. Voor er een kind is heb je eigenlijk nooit vlekken, misschien laat je eens een drupje mosterd of tomatensaus vallen maar dat komt altijd wel weer goed en zo niet dan koop je een nieuw shirtje bij de H&M. Dan krijg je een kind en ontdek je het bestaan van vlekken die je niet eens had kunnen verzinnen. Ze zitten overal. Niet alleen op die superschattige babykleertjes maar ook op al je eigen kleding en op de bank en het kleed en alles… De eerste paar maanden accepteer je dat maar nu ben ik het zat. Ik wil niet naar een feestje met vlekken op mijn schouder en ik wil geen eet en kruipvlekken op mijnzoon zijn supermooie jumpsuit.

Dus moet ik aan het schrobben. Het beste is natuurlijk om vlekken meteen te lijf te gaan maar wie doet dat? Alles gaat bij mij gewoon de machine in en nare vlekken ontdek ik dan pas bij het opvouwen. Ik ben aan de slag geweest met ossegalzeep, shout, afwasmiddel en ga zo maar door maar ik krijg ze er niet uit. Dan kan ik nog zon moderne wasmachine hebben en duur wasmiddel met anti grouwsluiercolorsafeantivlektechnologie maar de vlekken blijven.

Een manier om te voorkomen dat je met momstains in het openbaar verschijnt is om een stapel uitgaanskleding te hebben liggen die je nooit draagt in aanwezigheid van je kind. Dan weet je in ieder geval zeker dat je niet op een sollicitatiegesprek zit met een kwijlvlek op je tiet. Maar in de praktijk ben je de eerste maanden al blij dat je iets uit de kast kunt pakken dus deze LeesVoer top tip werkte bij mij persoonlijk niet. Mijn huisvrouwenhandboeken brachten ook niet veel soelaas tot ik naar een viezig oud bruin foldertje keek.

Achterin mijn Vraagbaak voor de vrouw vond ik de “Vlekkenlijst van het Instituut tot Voorlichting bij Huishoudelijke Arbeid van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen” Een uitgebreidde lijst uit 1948 met tips voor het gebruik van borax, wasbenzine, ammoniak en chlooraethyleen. Het kan aan mij liggen maar ik wordt er eigenlijk alleen maar meer onzeker van. Ook staat er geen duidelijke handeling bij voor babyspuugvlekken…

image

Ik ga nog een rondje supermarkt doen en nog wat vlekkenmiddelen proberen. Misschien gewoon tijd voor een nieuwe garderobe en het bij mijn baby niet erg vinden dat hij onder de vlekken zit.

Wat is jouw top tip bij vlekken?

 

image

 

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.