Mijn moederdag: tweed ride!

Reacties 10

Wat ik op moederdag heb gedaan? Oh gewoon een stukje gefietst, in retro kleding, met 100 anderen, die ook allemaal verkleed waren. Ik deed namelijk mee aan de Tweed ride Utrecht. Geen idee wat een tweed ride is? Dat is niet raar hoor ik hoorde er ook zaterdag pas voor het eerst van!

tweedride groepTweed rides zijn fietstochtjes in vintage stijl die al een paar jaar over de hele wereld verreden worden.  Een outfit in tweed en een vintage fiets is een pré maar niet nodig, elegantie en sfeer zijn het belangrijkste. Ik besloot dat mijn bakfiets best mee kon dus meneer LeesVoer, de mini’s en ik trokken onze beste pak aan en reden mee. Wat een ervaring! Iedereen zag er zo mooi uit en we hadden natuurlijk prachtig weer.

IMG-20150510-WA0015

We hadden een gin-tonic stop aan de oude gracht, onderweg daarnaartoe waren we natuurlijk een enorme attractie: 100 man waarvan een groot aantal op een ouderwetse hoge fiets en iedereen bijzonder gekleed. Ik hoorde een stel toeristen zeggen: “It’s like we’re in a movie” en zo was het ook.

tweedride picknick

Tweed pakken en wollen rokken zijn misschien niet de beste outfit als het boven de 20 graden is en je 20 kilometer gaat fietsen maar stijlvol is het wel. De kleintjes vonden het ook prachtig, al heeft de oudste wel een tukkie gedaan op de bodem van de bakfiets.

rokwaai tweedrideEr komt een Me Made May overzicht aan tot nu toe maar ik had natuurlijk ook tijdens de tweed ride iets huisgemaakts aan: Ik droeg mijn schots geruite cirkerlrok met daarop een zijden blouse van de Frans Molenaar collectie van de C&A, simpele schoentjes van Clarks, een origineel hoedje uit de jaren 40, echte vintage handschoenen uit de jaren 50 en om mijn schouders een sjaaltje dat ik voor 40 cent op koningsdag heb gevonden. Op mijn lippen draag ik de HEMA matte lipbalm nummer 8. Heel charmant dat je mijn shapewear broekje ziet maar ik had dus echt een Marilyn opwaai momentje, iets minder charmant dan bij haar…

Meneer LeesVoer in actie tweedride
Voor meneer LeesVoer was het iets moeilijker, ik mag er dan dagelijks vintage bijlopen; meneer LeesVoer is eigenlijk heel normaal. We kwamen een heel end met een khaki broek en een geruite blouse, hij miste wel een pet.

Toevallig hadden we voor beide minimannen een broek met bretels dus zij pasten er helemaal bij. We hebben maar 1 keer mot gehad in de bakfiets en de dreumel weigerde af en toe netjes te blijven zitten. Al met al heel geslaagd. We doen veel te vaak dingen niet omdat het te moeilijk lijkt met kinderen. Ik ben blij dat we nu gewoon gegaan zijn.leesvoer peuter tweedride klein

Ik had me geen betere moederdag kunnen wensen, zeker niet aangezien de dag begon met thee op bed in een zelfbekliederde beker.

Met dank aan Republic Dutch, René Bosch en meneer LeesVoer voor de mooie foto’s! Volg Tweed ride ook op Facebook en rij volgende keer mee!

Wat heb jij gedaan op moederdag?

 

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.