Moeder de vrouw

Reacties 9

Na een periode als hard werkende fulltime televisie journalist ben ik nu door omstandigheden opeens thuisblijfmoeder. Deze omstandigheden zijn een kleine babyman van bijna 4 maanden. Ik was altijd van plan om meteen weer een paar dagen per week te gaan werken maar het is niet zo makkelijk om part time werk te vinden in de mediawereld. Dus ben ik op het moment thuisblijfmoeder, een concept dat eigenlijk relatief nieuw is.

Mijn grootmoeder heeft terwijl zij zwanger was van haar eerste kind, nog lesgegeven. Dit was redelijk uitzonderlijk maar de school had niemand anders en zo kon ze nog wat sparen. Als de baby er zou zijn kon ze natuurlijk niet meer werken. Dat sprak voor zich. Tegenwoordig is het normaal om 10 weken na de bevalling weer aan het werk te gaan en daar bereid je je op voor. Ik voel me dan ook redelijk ontheemd hier thuis; Ook ik zou weer gaan werken. Maar ja, in de media werk je met tijdelijke contracten dus er was na 10 weken geen werk om naar terug te gaan.

Ook vond ik hem nog wel erg klein om naar de opvang te brengen. In goed overleg met de man die op zondag het vlees snijdt hebben we dan ook besloten dat ik voorlopig even thuis blijf met de baby. Ik word door medemama’s die al wel weer zijn gaan werken soms met enige jaloezie bekeken. Ik hoef mijn zoon niet te missen en dat is natuurlijk ook een kado, al is het soms wat eenzaam.

Het is een tak van sport waar ik als moderne jonge vrouw niet echt op ben voorbereid. Ook omdat de thuisblijfmoeder veel minder voorkomt dan in de tijd van mijn grootmoeder. De buurvrouw zit niet ook met de kindjes thuis, daar kan je geen kopje thee gaan drinken. De rest van de straat trouwens ook niet en dat maakt het iets moeilijker, al maakt een lachende babyman veel goed.

Het is een interessante nieuwe manier van de dagen vullen die hopelijk wel tijdelijk is. Ik kijk nog steeds uit naar werk, nog niet meteen full time, maar voorlopig ben ik dus moeder de vrouw.

Nou ik ga de was maar eens opvouwen en zorgen dat het eten op tijd klaar is voor de man. My glamourous life.

9 reacties

  1. Pingback: De duistere kant van kinderliedjes | LeesVoer

  2. Pingback: Dagelijks brood | LeesVoer

  3. Pingback: In de rui | LeesVoer In de rui | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  4. Pingback: Feminist en huisvrouw - LeesVoer

  5. Pingback: Ploetermoeder Pré-weekendtips

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.