Mini superhelden

Reacties 9

Naast ons huis ligt een parkje en in dat parkje is een speeltuin. In die speeltuin is een zwembadje, dat alleen bij hele hoge temperaturen vol met water wordt gezet. Dat is een probleem voor de padden in de buurt. Op mooie dagen springen alle babypadjes naar het bad toe omdat ze denken dat daar hetΒ water is. Als die niet snel gered worden dan drogen ze uit en liggen er letterlijk honderden dode minipadjes uitgedroogd in de speeltuin. Dat konden we natuurlijk niet laten gebeuren.

LeesVoer kikkertjes reddenIk weet niet waar mijn oudste het vandaan heeft maar hij heeft een lichte fascinatie met superhelden. Toen ik hem vertelde dat wij helden gingen zijn en kikkertjes (babypadden is een onbekend concept) gingen redden stond ie al bij de voordeur. Helaas nog in zijn blote kont. Een kleine aankleedsessie verder gingen we gewapend met een emmer op weg, levens redden!

Bij het badje had de peuter de emmer voor de kikkertjes vast, de dreumes wees ze aan en ik scoopte ze voorzichtig op met een bakje.

We waren voor sommigen te laat. “Ze zijn een beetje dood, kunnen helemaal niet meer springen.” Aldus de peuter die er aan toevoegde: “is niet erg, komt wel weer goed.” Dat was een heel leerzaam gesprek over de dood…

LeesVoer dode kikkertjes

Toen we alle levende mini’s opgeschept hadden gingen we met de bakfiets naar de dichtstbijzijnde slootLeesVoer featured helden

Alwaar ik de nieuwe generatie padden los liet bij het water. “Wij zijn nu helden hΓ¨ mama?” Ja schat, superhelden. Als je 40 levens red dan mag je dat zo noemen.

(Padden zijn landdieren, ik weet het, maar ze waren zo uitgedroogd dat ik ze de optie tot water wilde geven, ze zijn op het gras losgelaten)LeesVoer Jump to freedom

 

Heeft jouw mini ook iets met superhelden?

9 reacties

 1. Mijn mini’s zijn inmiddels maxi’s maar de fascinatie voor helden zullen ze wel een beetje houden πŸ˜‰ Fijn om zo samen met je zoon de kikkertjes die eigenlijk padden zijn te redden!
  Godelieve onlangs geplaatst…Witlof een veelzijdige groente

 2. Ik heb een dochter die is helemaal fan van Paw Patrol (op Nick jr) en die is al twee dagen een levensreddende puppie. De favoriet is de brandweer.
  Lisette onlangs geplaatst…Sleek Au Naturelle Palette

 3. Kim

  Ik vind het superleuk dat je een bij hun leeftijd passende activiteit hebt bedacht die perfect in hun belevingswereld past en waarbij je ze ook nog eens het idee geeft dat je ze serieus neemt. πŸ˜€

 4. edmee

  vanuit Tupiza, Bolivia! Wanneer de wifi het toelaat kom ik even kijken hier πŸ™‚
  Liefs, edmee

 5. Irene

  Oh wat een super leuke actie! En nee, mijn mini heeft niks met superhelden, maar heeft ook de neiging om overal in zijn blote kont heen te willen (of gewoon heen te gaan, wanneer de tuindeur openstaat, hehe).

 6. Tyra

  Mijn oudste dochter (4) vind superhelden geweldig. En alles dat in een Mega Mindy achtlingen outfit rond loopt is een super held. Dus ook die meiden uit de clip van Black Widdow, die ziet ze nog steeds graag en ze danst hem mee.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.