Mijn nieuwe Laptop! Nee geen mac…

Reacties 13

Ik heb al jaren geen eigen computer meer, klinkt misschien gek voor ene blogger maar het is waar. Ik werk eigenlijk altijd op het bakbeest van meneer Leesvoer, mijn eigen laptop was niet meer te gebruiken omdat de stroomconnector in de laptop steeds los ging, na zes keer open schroeven en solderen zijn we daar maar mee opgehouden. Die staat nu al een paar jaar achter de tv zodat we netflix en dergelijke kunnen kijken.

Maar het ging niet meer. De laptop van meneer Leesvoer is zeer geschikt om mee te internetten en tekstverwerken maar foto- en videobewerking duurde tergend lang. Ik was dus al een tijdje aan het zoeken naar een goede vervanging, het probleem is dat die niet echt bestaat. Natuurlijk zwellen de koren van mac liefhebbers al aan: macbook prooooooooooo. Maar nee. Ik heb tijdens mijn studie moeten werken met mac en het is zo niet mijn ding.

Maar wat wilde ik dan dat het zo moeilijk was?
-ongeveer 15 inch scherm
-een ips full hd scherm (IPS zorgt er voor dat het scherm niet van kleur veranderd als je het kantelt
– een ssd, moderne harde schijf die veel sneller uitleest
– 16g ram om goed te kunnen videobewerken
– snelle intel processor, minstens i5 liefst i7

Natuurlijk kan je bij veel laptop’s ram bij prikken maar ze hebben altijd een maximum, helaas is dat maximum vaak 8 of 12. Om optimaal video te kunnen bewerken heb je 16 nodig en als ik een bak geld uit ga geven moet ik wel de eerstkomende 5 jaar met mijn laptop kunnen doen, minstens.

Tel daarbij op dat ik het zo goedkoop mogelijk wilde doen omdat ik nu eenmaal niet veel verdien met de site. Na twee dagen tweakers lezen was ik er uit. Ik belde de myCom omdat zij mijn basislaptop op voorraad hadden en vroeg hun mening over de tweaks die ik in gedachte had.  Mart, die me te woord stond, was heel enthausiast over mijn aanpassingen en had ook nog eens alles in huis. Ik ging hem betalen, hij zo de dag er na klaar zijn, maar hij had hem al helemaal in elkaar gezet, in een uur!

Uiteindelijk ben ik op de volgende setup uitgekomen.

ASUS N551JQBasislaptop: Asus N551JQ-CN072H

Die heeft een i7 processor, kan 16g ram aan en heeft een harde schijf van 1 terrabite. Wat hij niet heeft is een ssd.

Mart heeft de optische drive (dvd speler) er uitgesloopt, daar de originele harde schijf in geplaatst, op de plek van de oude harde schijf een ssd van 250g geplaatst en de ram opgehoogd naar 16g. Verder heeft hij alle software opnieuw geïnstalleerd en dan zonder alle nutteloze bloatware. Zo heb ik voor 1200 euro de perfecte laptop! Ik heb er al een filmpje mee gemonteerd en ik wil nooit meer terug. Wat een fijn apparaat.

Natuurlijk heeft de laptop ook een paar nadelen, hij is niet de lichtste met zijn 2,7 kilo, ook is de batterijtijd bagger maar daar kan ik nog een upgrade voor aanschaffen op den duur.

Ik ben in ieder geval heel gelukkig, nu hoef ik niet meer op te zien tegen monteren van filmpjes, ik kan mijn foto’s met een zwaarder programma gaan bewerken en ik kreeg er zelfs een mini subwoofer er bij zodat ik films kan kijken zonder dat blikkerige laptopgeluid. Ik ben blij!

Zo, nu ben ik weer klaar met nerden, waar werk jij op?

13 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.