Horizontale strepen en mijn grootste onzekerheid

Reacties 23

Jullie kennen me als een vrouw met zelfvertrouwen, een vrouw die geen probleem heeft met haar vorm en er plezier in heeft om op de foto te gaan in een leuke outfit. Ik heb één ding waar ik moeite mee heb, de resten van mijn zwangerschappen. Hoewel ik tien kilo lichter ben dan voor de zwangerschap van mijn eerste heb ik nu een buik, hoe meer ik afval, hoe meer het zichtbaar wordt omdat het huidoverschot is.

Toen ik mijn shirtje af had en hem op de foto wilde zetten was de enige rok die er bij paste deze, ik maakte hem ruim voor mijn eerste zwangerschap, hij past prima maar laat alles zien. Eerst dacht ik, dan maar geen foto’s maar nee, dit is ook gewoon wie ik ben.

horizontale strepen 1horizontale strepen 2Het shirtje is trouwens ook een overwinning, het is hetzelfde basispatroon als het gele shirt waar ik zo’n ruzie mee had maar deze is een stuk beter geslaagd! Ja het stofje is wat dun en ja ik had de banen eigenlijk iets anders over de boezem moeten plaatsen maar hee, de strepen lopen wel door in de mouwen en dat is gaaf!

Het patroon komt uit Ottobre 5/2013 patroon nummer 4, maar ik moet zeggen dat ik hem enorm heb aangepast, daar zit bijvoorbeeld geen band langs de halslijn en hij is oversized bedoelt. dus ik heb uiteindelijk drie verschillende maten gebruikt voor het patroon

Hij is volledig met de locker in elkaar gezet en ik denk dat ik hem best vaak ga dragen!
Horizontale strepen 3horizontale strepen 4 Die buik, tja hij zal nog wel iets minder worden en zo niet dan bestaat er heel goed behulpzaam ondergoed. Natuurlijk ben ik trots op het werk dat daar gedaan is. Die twee prachtige jongens die er gewoond hebben zijn fantastisch, maar toch, toch vind ik het moeilijk, naar en niet mooi.

Ik hoop dat het door sporten en afvallen nog iets minder zal worden maar ik hoop vooral dat ik weer in de spiegel kan kijken zonder negatieve gevoelens te hebben over mijn lichaam. Mijn prachtige lijf dat me twee kinderen geschonken heeft en dat me verder zoveel plezier geeft.

Heb jij moeite met (een deel van) je lijf?

23 reacties

 1. Lilaliene

  Herkenbaar! Mijn figuur was ook altijd mollig maar met een (relatief) platte buik. Nu na twee zwangerschappen ben ik opeens mollig mét buik. Moet zeggen dat ik nu ook echt meer moeite heb met al die stretch-shirtjes.

 2. Claartje

  Mijn neus is een aardappel…
  mijn oogleden hangen (en als dat erger wordt gaat daar misschien hetmes in maar alleen als ik anders mn ogen niet meer open krijg)
  en ja mn buik… die buikspieren daar zijn ook niet meer wat ze geweest zijn, er zit een vetklont op en de bikini zullen we dus nooit meer aan doen.
  flabberige armen…

  al met al best een lijst, hahaha

 3. Claartje

  Toch ben ik best blijmet hoe ik er uit zie hoor!

 4. Cat

  onderhevig aan tijd en zwaartekracht begint zelfs mn kleine bips te hangen heb ik nu jawel een zwemband. Mijn wenkbrouwen worden wit mn haar grijs en zonder myn door leesvoer aangerade bh zie ik er uit als sidonia…met zwemband. Oi…maar gelukkig kan ik nog steeds lachen met mn nieuwe tandjes.

 5. Wauw het staat je echt fantastisch! Er is mij eigenlijk altijd geleerd/gezegd dat als je steviger bent je geen horizontale streep moet dragen, maar wtf, het staat je gewoon echt goed! Dus fuck die regel die maar haha. Begrijp ik nou goed dat je dat shirt zelf hebt gemaakt? (ik volg je nog maar net.)
  Leoni onlangs geplaatst…Mijn leerlesje in acquireren. Wat ben ik in godsnaam aan het doen?

 6. Lana

  Hey leoni, leuk dat je me volgt. Ja zowel deze eok als dit shirt zijn zelfgemaakt. Ach die strepen heb ik al jaren schijt aan hahaha.

  Op maandag probeer ik altijd iets te plaatsen daat ik zelfgemaakt heb. Onder de categorie naaien vind je nog veel meer!

 7. Ja, zo’n buik heb ik ook. Hij hangt een beetje over het litteken van de keizersnede heen. Niks wat een goed corrigerend hemdje niet keurig netjes platdrukt, maar toch…

  En soms doe ik een maand lang heel fanatiek buikspieroefeningen, en dan verbeeld ik me dat hij platter en mooier wordt. Maar ik ben 41 joh, ik denk niet dat ik veel platter en mooier word dan ik nu ben. Ik krijg er alleen maar karakter bij (ook mooi!).
  Anita onlangs geplaatst…Weblog 005

 8. Ik vind hem je prachtig staan! Het is erg herkenbaar om iets of zelfs je hele lijf niet mooi te vinden. Gelukkig kan ik het inmiddels beter accepteren en ben ik eigenlijk best tevreden! 😉 En eigenlijk zouden we dat allemaal mogen zijn!
  Celeste onlangs geplaatst…Medische Weetjes #3

 9. In alle eerlijkheid: ik weet niet waar je het over hebt want je ziet er gewoon supergoed uit. Je hebt weliswaar niet een standaard fotomodellenfiguur, maar ten eerste: wie heeft dat wel? En ten tweede: je weet je beter te kleden dan de meeste mensen, en dat maakt dat je er sowieso goed uitziet. <3 strepen!
  Nieske onlangs geplaatst…Lady Geek leest, #8

 10. Marloes

  Van beide zwangerschappen heb ik ernstige striae (?) op mn buik over gehouden. En strakke buik had ik al nooit gehad. Maar sinds de zwangerschappen was dat echt flubber-central. Dus ik was niet echt gelukkig meer met mn buik. Tot dat wel laatst naar elkaars buiken zaten te kijken en mijn oudste van drie zei dat hij mijn streepjes leuk vind! Nu kijk ik er toch wel anders naar en lukt het me meer te zien als een fantastisch onderdeel van mn lijf waar mn kindjes gewoond (mooi!) hebben.

 11. barbara

  Herkenbaar. Na 6 kinderen is het een wobbelig geheel en ik erger me er soms kapot aan. Stomme hobbels. Maar als je kleuter dan zegt hoe lekker zacht dat ligt, iis het al ietsjes mindrr erg.

  Dat truitje staat btw ook op mijn to do list

 12. Isa

  Ik volg je al een tijd enthousiast. Wat een heerlijk, lief en prachtig mens ben je. Ik zie je minpunten niet op de foto overigens.
  Ik ben te zwaar en zou ook veel minder buik willen, voor mij geen corrigerend ondergoed, na een grote buikoperatie verdraag ik geen strakke kleding. Ben dus maar op naailes om mooie passende kleding te maken. En inderdaad er is een hoop moois gebeurd in die buik en daar geniet ik iedere dag van

 13. Je ziet er super goed uit in die outfit! Als ik je zag lopen zou ik denken ” die moeder heeft klasse!” Ook iet om trots op te zijn toch? Buik of geen buik!

 14. Imke

  Nu 9 maanden na de komst van frummel twee en voor de tweede keer een keizersnee probeer ik er min of meer vrede mee te hebben dat t nooit meer goed komt met die buik. Het zij zo.

  Ik word dan weer wel erg vrolijk van je blog! Zo’n cadeautje elke dag!

 15. Hij staat je prachtig! En ik vind de buik heel erg meevallen hoor, valt helemaal niet op. 🙂

  Mijn eigen lichaam… waar zal ik beginnen? 😛 Nee, valt eigenlijk ook wel mee. Ik heb mijn rondingen mee waardoor ik makkelijk afkledende kleding kan dragen. Ik wordt vooral ongelukkig van de ~15 kilo waar ik al 10 jaar mee worstel. Ik heb mini-voeten en knieën die mijn gewicht niet helemaal kunnen dragen. De laatste jaren krijg ik ook rugvet en een buik waar ik vrij onzeker van raak, maar het gewicht zit vooral rond de heupen en in de benen (van die heerlijke licht overhangende vetkwabben die niet alleen lelijk zijn maar ook onprettig tot pijnlijk). Als die een beetje minder konden, zou ik een stuk gelukkiger in de spiegel kijken. Ik hoef niet slank te zijn, maar graag genoeg eraf dat het niet meer in de weg zit.
  Jorien onlangs geplaatst…Owls

 16. Susan

  Darlin’, you look handsome, strepen en al. Ik denk dat wat je uítstraalt bepaalt of je iets kunt hebben of niet..? Zouden je schouders hangen en je ogen niet zo mooi mee-smilen met je mondhoeken, pas dán straal je minder uit dan dat je in je mars hebt. En tot die tijd zie je aan zo’n uitstraling al van verre: “I rock this outfit and this body.. heck, I rock ANY outfit and ANYBODY!”

 17. loes

  Heel herkenbaar!
  Ik ben zeker niet de dunste maar heb vorige maand ook mijn onzekerheden getart en een tricot jurkje gekocht en wel blauw met witte stippen!
  Ik ging er altijd vanuit dat dat met mijn grote boezem en ronde vormen echt niet kon maar hij staat super!
  Ik vind je truitje erg leuk idd vooral veel dragen

  Groetjes

 18. Nien

  ooh wat heb ik een hekel aan mijn buik. Hier ook veel vel (en vet-) overschot na 4 zwangerschappen, en ik heb n iet het zelfvertrouwen om daar lak aan te hebben. Dus verstoppen we.

 19. Zo herkenbaar, dat buikverhaal.
  Maar juist door meer rokjes en jurkjes te dragen en die spijkerbroeken, waar die buik juist in geaccentueerd wordt, meer en meer links te laten liggen, voel ik me steeds meer thuis in mn lijf.
  Die buik blijft en zal voor mij ook altijd een moeilijk punt blijven, zelfs toen ik slank was, was hij prominent aanwezig.
  Dan maar het accent op die taille, buste en nog beter: mijn lach, mijn ogen en uitstraling.
  Dat vind ik ook zo mooi aan jou, je uitstraling!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.