De perfecte vintage koffiepot!

Reacties 17

Ik ben niet echt een koffiedrinker; als ik drie kopjes koffie per week drink is het veel. Als ik koffie drink wil ik lekkere koffie! Een paar maanden geleden viel mijn cafetière kapot en mijn mokkapotje vind ik altijd te lang duren voor iets waar ik prima zonder kan. Eigenlijk wilde ik al heel erg lang een Melitta koffiepot met filter, de filter van hetzelfde materiaal als de pot. Ik zoek er al jaren naar en opeens vond ik er twee!
melitta koffiepot met filter 2
Niet alleen vond ik bij dezelfde marktplaatsverkoper twee koffiepotjes met aardewerken filter, ze zijn ook nog eens GEEL!! Daarnaast is de kleine echt perfect voor het zetten van een of twee kopjes. Dat ik om hem te kunnen gebruiken de allerschattigste minifiltertjes ooit nodig heb is ook niet erg.melitta koffiepot met filter filters

De grotere is geen echte Melita maar dat maakt hem niet minder leuk. Hij heeft een ronde koffiefilter, daar gaat een rond plat filtervelletje onderin. Het duurt wat langer voor het water er doorheen zakt maar het voordeel bij deze is dat de deksel ook op de filterhouder past dus het koelt allemaal niet te snel af.melitta koffiepot met filter 3

Mijn koffie maal ik zelf in mijn vintage koffiemolen. Een fantastisch apparaat dat waarschijnlijk al 60 jaar oud is! Er staat een adres op waar ik hem heen kan sturen als hij niet meer functioneert hahahainventum koffiemolen

Stiekem ben ik natuurlijk heel erg hip; de slow coffee movement is het helemaal. Filterkoffie is weer helemaal je van het. Mij kan het weinig schelen, ik kan makkelijk een kopje koffie zetten voor mijn bezoek en als ik er een keer trek in heb. En mijn potjes passen perfect bij mijn keuken!

Hoe zet jij je koffie?

17 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.