Me made may plan of action

Reacties 2

Me Made May is project waarin je jezelf uitdaagt om in mei zoveel mogelijk zelfgemaakte kleding te dragen, de regels bepaal je zelf dus of je een keer per week een hele handgemaakte outfit draagt of elke dag een handgemaakt item beslis je van tevoren. Voorgaande jaren zat ik teveel in de kleine kinderen om überhaupt te denken aan meedoen maar dit jaar ga ik er voor. Over 15 weken is het al mei dus ik heb een plan van aanpak nodig!

Mijn Me made May doel is:  elke dag minstens één zelfgemaakt item aan te hebben en minstens één keer per week een hele huisgemaakte outfit. Ondergoed en schoenen tellen niet mee,  accessoires wel. Om dat voor elkaar te kunnen krijgen heb ik nog wel wat te maken…

Tops

Ik heb bijzonder weinig zelfgemaakte tops. Ik heb een oud shirt met boothals uit elkaar getoornt voor het patroon en wil verschillende versies daarvan naaien. Korte mouwen, lange mouwen, met een sjaalkraag, met een pussy bow. Gewoon een goed passend basis shirt dat ik, als het patroon eenmaal goed klopt, in een uurtje in elkaar kan jassen. Ook hoop ik eindelijk een goed patroon te maken voor een bloesje waar mijn boezem niet uit wil springen, ik heb namelijk al best een stapeltje katoentjes die ik daarvoor wil gebruiken.

Broeken

Die draag ik niet! Nee dat klopt maar ik draag als het fris is vaak wel een legging onder een rok, dat moet ook zelf te maken zijn.

Rokken

Tartan circle skirt

Gelukkig zit ik redelijk goed in de zelfgemaakte rokken, voor de frissere dagen heb ik in ieder geval de schotse cirkelrok en ik heb nog wel wat draagbare stukken.Eén rok zal ik in ieder geval maken, een grote zwierige rok van mijn zeilbotenstof. Ik kan niet wachten! De eerste echte rokjesdag zal ik flaneren in mijn zeilbotenrok met rode top.

Refashion

Leesvoer refasion1koorrok

Ik ga in mei niet alleen maar dingen dragen die volledig vanaf een patroon gemaakt zijn, ik wil ook dingen refashionen. Ik heb twee jurkjes liggen die een bloesje moeten worden, van de onderkant van de jurkjes wil ik eigenlijk een omkeerbaar schortje maken. Ook heb ik nog wat jurken liggen die een rok mogen worden. Zo red ik dingen van de kledingbak maar heb ik ze wel zelf verbouwt

Sokken

Ja ja, breien blijf ik ook doen en het lijkt me heel tof om wat zelfgebreide sokken te hebben liggen voor de frissere meidagen. En mijn zelfgebreide kantsjaaltje of gehaakte vegetarische vos zullen op een frisse meidag ook wel tevoorschijn komen.

Draag jij wel eens iets zelfgemaakts? Zo ja, doe je mee met Me Made May?

 

2 reacties

  1. Pingback: Refashion: omajurk naar fifties vamp! - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.