Me Made May has arrived!

Reacties 9

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: de eerste dag van Me Made May! Ik had natuurlijk grootse plannen en natuurlijk is het niet allemaal gelukt maar ik ga er voor! dit is mijn pledge:

‘I, Lana of http://www.leesvoer.net, sign up as a participant of Me-Made-May ’15. I endeavour to wear one me made or me refashioned/altered garment or accessory five days a week for the duration of May 2015′

Ik wilde elke dag als pledge opgeven maar op dit moment is dat nog niet echt haalbaar helaas. Mijn huisge- en vermaakte collectie groeit snel maar niet zó snel. Me Made May gaat ook niet om onmogelijke uitdagingen maar om een toffe manier om meer zelfgemaakte dingen te dragen.

Waarom doe ik mee?

naaienHet probleem met mijn naaiwerk is dat ik er eigenlijk een soort van minderwaardigheidscomplex over heb, niet over dingen die ik voor mijn kinderen naai gek genoeg, maar als ik iets aan heb dat huisgefabriceerd is ben ik altijd bang dat mensen het zien en armoedig vinden. Dit zit VOLLEDIG in mijn hoofd en slaat nergens op. Door mezelf te dwingen zoveel mogelijk zelfgemaakte dingen te dragen hoop ik daar overheen te komen.

Ook moet ik meer prioriteit geven aan mijn naaiwerk. Ik word er super zen van en ik maak dingen die passen en ik met heel veel plezier draag. Ik hoef geen dingen te kopen die ongeveer passen, ze zijn gemaakt voor mij! Ook is in fifties stijl blijven makkelijker omdat ik me kan laten inspireren door echte vintage patronen.

Ik wil elke vrijdag een overview maken van wat ik die week gedragen heb in het kader van Me Made May en ook ga ik proberen nog wat nieuwe dingen er bij te maken. Ik heb er helemaal zin in!

Heb jij wel eens iets zelfgemaakts aan?

9 reacties

 1. Claartje

  Plannen genoeg, maar doen he? dat is lastig. ook vind ik het doodeng stof te knippen, wat als het mislukt. dan is die mooie stof stuk… maar goed. ik zal in mei een jurkske voor mezelf naaien. misschien ook wel een rok, wie weet.

  ik vind de kledingstukken die jij maakt geweldig gaaf (en je lijkt te weten wat je doet) dus zit er niet over in dat mensen kunnen zien dat het zelfgemaakt is (negatief) maar dat ze juist kunnen zien dat get zelfgemaakt is!

 2. Hanneke

  Ik draag zeer regelmatig zelfgemaakte items, soms is goed te zien dat het zelfgemaakt is, soms vragen mensen waar ik het gekocht heb. Het maakt mij eigenlijk niet uit wat anderen vinden, zolang ik er zelf maar tevreden mee ben.
  Ik denk dat het best zou lukken om heel mei elke dag iets zelfgemaakts aan te doen. Weet je wat? Ik ga het gewoon proberen 🙂

 3. Ruth

  Armoedig? Ik vind het echt zo gaaf dat jij zelf je kleding kan maken! Ik wou dat ik het kon! Ik zou het juist zien als een rijkdom, met je handen kan je prachtige jurken in elkaar zetten etc. Dat is toch juist Super tof ?

 4. Maddie

  Lana, ik heb enorme bewondering voor jouw handige handen en dito hoofd! Je ziet er prach-tig uit en ik weet zeker dat iedereen die hoort dat jij je kleding zelf maakt daar met verbazing en respect naar kijkt. Ik heb ook wel regelmatig achter de naaimachine gezeten want ik ben gek op Vlisco stoffen (ik heb in Afrika gewoond, dan krijg je dat..) maar iedereen moet de kamer uit want ik word er zwaar agressief van en het resultaat is om te huilen (voor straf draag ik het wel..;-) Dus Lana.. je kunt nog altijd een cursus eigen kleding naaien gaan geven.. misschien betaald per les via je blog? Ik doe mee! Groetjes van Maddie

 5. Lies

  Natuurlijk kan je het zien als iets zelfgemaakt is! Het is beter afgewerkt, trekt of gaapt niet aan de boezem en de knopen vallen er niet af :-). Me jealous!

  Ik wou dat ik er de tijd voor had en het kon. Mijn moeder maakte vroeger heel veel zelf en ik vond het leuk om mijn eigen kleding te ontwerpen op basis van bestaande patronen, maar dan met een ander mouwtje of daar een neepje. Ik heb de pronkstukken bewaard, maar die draag ik niet meer.

 6. Ik maak ook graag dingen, maar heb nogal tijdgebrek, wie niet? Meestal zelfgebreide sokken, waar ze hier in huis allemaal enthousiast afnemer van zijn. Net zoals iemand anders ook al zei: dan past het precies, trekt het niet, is het precies de kleur die je wil. Rokjes voor de dochter. Laatst ten-minute ties voor de zonen voor een Communie. Dat was zo’n fijn, haalbaar, tussendoor projectje.
  Sandra Robben onlangs geplaatst…Traktatie Martin

 7. Jazeker draag ik zelfgemaakte kleding! Best wel vaak zelfs, 2x per week haal ik wel… Op de een of andere manier valt het veel prettiger en past het beter. Maar armoedig? Driewerf nee! Ik denk eerder dat je zelf kritischer bent op zelfgemaakte spullen, waarbij je bij gekocht spul meer foutjes accepteerd.
  de DIY Diva onlangs geplaatst…Mijn mode scrapbook

 8. ‘k Ben benieuwd naar de, vast mooie, creaties! In het verleden naaide ik weleens kleding voor mezelf, maar meestal zat het nèt niet. Nu houd ik het alleen maar bij het naaien van tafellopers, schorten, kussenhoezen en gordijnen.
  Ariët onlangs geplaatst…Recepten ordenen

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.