Me Made May, poging twee

Reacties 6

Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Mijn eerste poging om mee te doen aan Me Made May is jammelijk mislukt maar gelukkig heb ik het afgelopen jaar heel veel gemaakt. Toch moet er nog vanalles gefabriceerd worden wil het dit jaar wèl lukken.

Me Made May is project waarin je jezelf uitdaagt om in mei zoveel mogelijk zelfgemaakte kleding te dragen, de regels bepaal je zelf dus of je een keer per week een hele handgemaakte outfit draagt of elke dag een handgemaakt item beslis je van tevoren.

Ik ben er nog niet helemaal uit wat mijn pledge gaat worden dit jaar, ik denk dat ik vlak voor mei begint een inventarisatie maak van de garderobe en dan beslis hoe streng ik ga zijn voor mezelf. Over 15 weken is het al mei dus ik moet wel alvast een beetje een planning maken.

Ik heb vooral een tekort aan tops. Ik heb al best wat rokken gemaakt maar shirtjes en vooral bloesjes blijven moeilijk voor me.

Een lijstje van dingen die ik in ieder geval nog wil maken voor Me Made May 2016 begint:

– 2 bloesjes met 3/4 mouwen
– 1 jurk of bloesje met rok van deze prachtige dunne wol voor de frisse meidagenme made may 2016 leesvoer
– Schortjes! Seriously, ik merk dat ik vaak mijn mooie rokken niet wil dragen vanwegen peuterhandjes, het is niet voor niets dat moeders vroeger altijd een kek schort aanhadden
– Een mooie nieuwe kokerrok, ik merk dat ik tegenwoordig bijna altijd naar de swingmodellen grijp. Als ik een nieuwe smalle maak ga ik hem vast vanzelf weer dragen!
– Sokken! Ja gebreide dan, ik ga ze niet naaien. Ik heb vorig jaar mei een paar prachtige mosterdgele sokken opgezet, zou leuk zijn als ik die af maak… Of gewoon genant als ik het niet doe.

Natuurlijk is er veel meer dat ik zou willen maken maar ik ga het dit jaar realistisch bekijken en ik hoop dit jaar op 1 juni te kunnen zeggen: Ja ik heb een succesvolle Me Made May 2016 gehad.

Ga jij meedoen met Me Made May?

6 reacties

 1. Afgelopen mei heb ik ook geprobeerd mee te doen maar toen kwam er een zwangerschap tussendoor 😉 Nu heb ik diverse zwangerschapsitems gemaakt (vooral tops en jurkjes) maar het was njet genoeg. Dit jaar zeker poging 2, en dan proberen iedere dag een zelfgemaakt item te dragen. Of dat nu een kledingstuk of een sieraad/accesoire is. Challenge accepted!

 2. Hee, ik ben ook aan het sokken breien, zullen we een wedstrijdje doen wie ze het eerste klaar heeft 😉 Geintje, het is mijn eerste paar en er zitten flink wat schoonheidsfoutjes in, maar toch is het leuk om te doen. Ik zou jouw sokken zeker op je me-made-may-lijstje zetten!
  de DIY Diva onlangs geplaatst…KonMari en de (on)zin van een inloopkast

 3. Zo mislukt is het toch niet vorig jaar?!
  Ik heb toch geregeld prachtige creaties voorbij zien komen afgelopen jaar, dus wees vooral niet te hard voor jezelf 🙂 Al is het natuurlijk altijd leuk als er weer een mooi kledingstuk aan je collectie wordt toegevoegd!
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Al je foto’s kwijt, is dat erg?

 4. isa

  Ik heb voor mezelf een andere opdracht bedacht. Ik mag dit jaar geen kleding kopen, alleen maken. Made my may is mij te veel druk maar ben wel weer erg benieuwd naar jouw inspirerende creaties

 5. Lobke

  Mijn streven is eerst om mijn dochter (dan net twee) die maand elke dag iets aan te doen dat zelfgemaakt is. Een sjaal heeft ze al, dus als eventueel kan ik daarmee wat gaten opvullen. Voor volgend jaar wil ik wel ook voor mezelf een doel stellen.
  Veel succes komende tijd en dank voor de inspiratie!!

 6. Dit jaar ga ik meedoen. Net zoals jij heb ik inmiddels voldoende kleding gemaakt om een maand lang mijn eigen gemaakte kleding te tonen. Ben benieuwd naar je kleding die jij draagt.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.