Glitterend naar het songfestival en een nieuwe me made rok (me made may dag 11-17)

Reacties 2


Alweer de derde me made may overzichtspost en ook in deze zit weer een kledingstuk dat ik nog niet eerder aan jullie heb laten zien. Ook heb ik een snipperdagje opgenomen en draag ik een paar refashions. Kijk snel naar wat Lana dagelijks draagt, nou ja in een maand waar ze zoveel mogelijk zelfgemaakt draagt dan

woensdag 11 mei

Snipperdag! Vandaag had ik er even geen zin in. Gelukkig heb ik mezelf deze maand het recht op 5 “f*ck it” dagen gegeven.

donderdag 12 mei

Ik liet jullie eerder al mijn prachtige nieuwe jurk zien.

afrikaanse batic jurk instagram

Ik maakte hem de dag ervoor af en meneer LeesVoer schoot snel wat foto’s voor hij naar zijn werk ging. Ik besloot van mijn mooie look gebruik te maken en ben naar mijn grootouders gereden. Mijn grootmoeder is mijn stijlicoon en ik heb voor het eerst een leuke selfie met haar kunnen maken!

vrijdag 13 mei

Het leuke aan zelfgemaakte items is dat ze vaak zo bijzonder zijn dat ze maar heel weinig nodig hebben om er een leuke look van te maken. Ik draag hier de rok van mijn ginger zebra look gecombineerd met een basic tricot hemdje en een kort vestje met vlindermouwen dat ik 10 jaar geleden in Berlijn kocht. Ik wil het model daarvan nog een keer nabreien maar dat is een uitdaging voor een ander moment. Het kan mij vaak niet gek genoeg dus natuurlijk draag ik er mijn panterprint plimsolls bij, alles opgeleukt met een vintage broche.

me made may zebra print

zaterdag 14 mei

SONGFESTIVAL! Naturlijk had een een heerlijke viewing party en de dresscode was glitter. Ehhhhhh, ik heb eigenlijk geen glitter…. Gelukkig refashionde ik vorig jaar een eighties jurk met gouden strepen en die combineerde ik met een metallic shirtje van collectif. Ik vind de niet matchende kleuren zwart erg irritant maar hey het moest glitter zijn. Ik combineerde het met een vintage broche en een haarbloem.

me made may glitter

zondag 15 mei (zie dinsdag 17 mei)

maandag 16 mei

jumpsuitTweede pinksterdag dus wat doe je dan? Ja ja, niet alleen heb ik een honda en een doorzonwoning, ik ga ook nog eens op tweede pinksterdag naar de IKEA, so sue me. Ik trok snel mijn Collectif jumpsuit aan want je moet ook comfortabel je peuter achterna zitten terwijl hij over de frumpso klautert.

Ik hoor je denken: “Oh alweer een snipperdag?” NEEN dit is namelijk ook een refashion, een stiekeme. Ik vertelde in mijn artikel over de jumpsuit al dat ik die krengen nooit pas door mijn lange bovenlijf en royale boezem. Ik heb toen de bijgeleverde ceintuur in de taille verwerkt om wat extra lengte te genereren.

Om even te laten zien dat dat ding me een stuk beter staat als ik niet gaar in de rij voor de kassa’s sta:

plus size jumpsuit collectif collage

 

dinsdag 17 mei

close up ruitjeWoeps ik vergat zondag een foto te maken. Ik droeg toen dezelfde rok maar met de gele top die ik begin vorig jaar maakte. Dinsdag droeg ik de rok weer met een simpel tricot shirt en een Hell Bunny vestje. De rok is gemaakt van prachtige soepele wol die ik een paar maanden geleden voor weinig op de lapjesmarkt vond. het is een heel leuk ruitje. Ik heb nog genoeg stof over om er een top bij te maken maar ik ben er nog niet uit wat het design daarvan moet worden.

Me made may wollen rok

Het is een patroon uit de vintage knip van april, al heb ik natuurlijk weer wat aanpassingen gemaakt, zowel bedoeld als onbedoeld. Het is natuurlijk jammer van alle zomerjurken maar dit frissere weer zorgt er wel voor dat ik mijn mooie nieuwe wollen rok aan kan en nog steeds blote benen kan hebben. Er onder draag ik een Sam’s petticoat en het riempje komt bij Asos vandaan.

KOSTEN
Stof: 15,-
knoop, rits en garen: uit stash met dank aan Jeanne
patroon: knip a 7,95
totaal: 22,95
me made may 11-17 mei-11

We zijn alweer over de helft van Me made may, nu gaat het moeilijker worden want ik ga in herhaling vallen. Ik heb nog niet al mijn zelfgemaakte items gedragen deze maand maar mijn favorieten al wel. Ik hoop nog meer mooie dingen te maken en dragen deze maand.

Welke look vind jij het leukste?

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.