Me made monday: Lace shawlette

Reacties 10

Ik heb echt genoeg wol liggen, ik kan twee jaar non stop breien met alles wat ik heb, er is dus totaal geen excuus om wol te kopen. Toch kon ik het niet laten, toen ik bij “Ja, wol” in Rotterdam was werd ik verblind door de kleuren en zachtheid van een streng malabrigo, die heb ik dus maar snel verwerkt tot een lace shawlette.

Lady Geek kwam toevallig langs dus kon ze even foto’s maken. Ik combineerde mijn nieuwe shawlette met een soort van blije boswachterlook, uniek: Lana in een broek.

shawlette 5
Het broekje is van de H&M plus collectie, de bloes is een tweedehandsje, de HEMA verkoopt de gele leggings.

lace shawlette 10

shawlette 4
Mijn fantastische nieuwe waterdichte en gevoerde 0winterlaarzen komen van de ANWB, of all places!

shawlette 3
Het patroon is Ginko Fallen leaves van Joyce Fassbender. Het lijkt ingewikkeld maar is eigenlijk een heel simpel patroon, ideaal voor een eerste lace project. De maat is net goed als extra sjaaltje, of als het binnen wat fris is. Ik breide hem op een karbonz rondbreinaald maat 5 en het garen is Malabrigo rios in de kleur Volcan.
shawlette 9

shawlette1
Ik probeer hem sierlijk om te doen maar eigenlijk was het gewoon heel erg koud!
IMG_0371

Lipstick

shawlette 2
Na alle jubelverhalen over de Catrice lipsticks wilde ik ze ook eens uitproberen en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Dit is de ultimate stay in Passion Red met de ultimate stay lipliner in Red Caddilac, ze zijn te krijgen bij het kruidvat.
shawletgte 7

Wolstash

Ik wil dit jaar echt proberen zo min mogelijk wol te kopen en zoveel mogelijk weg te breien… Zouden jullie het leuk vinden om een filmpje te zien van mijn wolstash?

10 reacties

 1. Jaaaa, lekker vergelijken. Ik heb alleen al van katoen en van sokkenwol twee flinke bakken, dus ik brei uit de voorraad de komende tijd.

 2. Barbara

  Ja, wolstashfilmpje!
  Misschien kunnen we er wel een wedstrijdelement ingooien met de lezers: wat is je wolstash en hoeveel heb je opgebereid in december? Ik doe in ieder geval mee…

 3. Claartje

  Ik moest vorige week huilen, mijn wolwinkel had uitverkoop en ik kon er niet heen. gelukkig heb ik toch ook al te veel wol / te weinig tijd om te breien…

  ben wel benieuwd naar jouw wolstash

 4. Marijke

  Jaa filmpje! Ik ben erg benieuwd naar je stash. Malabrigo is heerlijk. Leuke shawlette en de kleur staat je mooi!

 5. Tine

  Ravelry, ik zie daar prachtige dingen, maar die Engelse breitermen, ik snap daar niets van. Blogje met stoomcursus?

 6. Lana

  Goed idee tine. Wat snap je precies niet?

 7. Tine

  Een vertaling van de meest gebruikte termen en afkortingen zou al een mooi begin zijn! En moeten er omrekeningen qua afmetingen gebeuren?

 8. Pingback: Me made may plan of action - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.