Madame de Pompadour, vintage hairstyling

Reacties 4

In Utrecht wonen heeft zo zijn voordelen, een daarvan is op fietsafstand zitten van vintage kapper Madame de Pompadour. Al jaren laat ik niemand anders aan mijn haar, nou ja, of het moet La fee verte zijn. Niet alleen kan Madame je haar prachtig knippen en stylen, de winkel is een mini kappersmuseum.madame de pompadour vintage hairstyling leesvoer portretten

Jullie zien me vaak genoeg met pin curls, die kan je in principe in elk kapsel doen maar met een goed basiskapsel kom je veel dichterbij die echte fifties look. Madame snapt precies wat ik bedoel als ik zeg dat ik een moderne middy wil. Ik ga er altijd blij weg.madame de pompadour vintage hairstyling leesvoer in de stoel

De zaak is ook een vintage oase, waar je ook kijkt overal zijn oude kappersspullen te zien. Blader terwijl je wacht door een vintage libelle uit de jaren 40 of laat je inspireren door de pin up boeken die ze heeft liggen.madame de pompadour vintage hairstyling leesvoer oude meuk

Ze is ook beschikbaar voor bruidskapsels, dat kwam voor mij helaas te laat maar een van mijn liefste vriendinnen heeft haar wel als stylist gehad, ik moet zeggen… Jaloers!

madame de pompadour vintage hairstyling leesvoer accessoires

Natuurlijk is Madame niet perfect, ze is namelijk erg populair. Zorg dat je ruim op tijd je afspraak boekt want ze zit, zeker op zaterdagen, heel snel vol. Bel dus op tijd en laat je omtoveren tot een vintage vamp! Hier moet ik mijn man trouwens regelmatig aan herinneren, niet dat hij een vintage vamp wil worden hoor maar dat hij op tijd moet bellen als hij zijn haar weer getemd wil hebben.

madame de pompadour collage

Knippen en shoppen

Deze maand (december 2015) is naar Madame de Pompadour gaan extra leuk! In de werfkelder van haar salon is een stocksale van vintage kledingwinkel Sussies. Voor kleine prijsjes vind je prachtige items. Ik ging terwijl mijn pincurls aan het drogen waren even kijken en natuurlijk kon ik me niet inhouden.madame de pompadour vintage hairstyling leesvoer sussies stocksale

Ik vertrok met een echte zijden kimono uit Japan. Hij is prachtig en ik ga hem voor fotoshoots gebruiken, al wil ik ook even kijken of hij leuk aan mijn muur hangt.

Is een vintage kapper iets voor jou?

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.