Ik lees niet meer, ik luister

Reacties 10

Vroeger las ik geen boeken, ik verslond ze. Ik was waarschijnlijk de enige middelbare schoolleerling die boos was toen de leeslijst werd afgeschaft, ik had hem namelijk allang gelezen, Nederlands en Engels. Als student bleef ik lekker lezen, tijd genoeg en voor mijn studie journalistiek was er ook genoeg leuks te lezen. Toen kreeg ik kinderen en aan lezen kom ik amper meer toe. Gelukkig kan dat ook op een andere manier, ik luister boeken.

(Dit artikel is geschreven in samenwerking met Storytel)
Het probleem met boeken lezen is dat ik altijd wel iets te doen heb: wassen vouwen, treinbanen  bouwen, eten koken, met een half oog in de gaten houden of de peuter niet te pletter valt vanaf het iets te hoge klimtoestel en ik heb ook nog sokken die ik af wil breien.

Ik ben dus boeken gaan luisteren, ik doe dat via Storytel. Voor 9.99 per maand kan je zoveel boeken luisteren als je wilt. Dit is iets wat mij enorm trok want een luisterboek kopen is niet goedkoper dan een “echt” boek. Dit is iets dat me altijd tegenhield om ze aan te schaffen. Ik ben nu met mijn derde luisterboek bezig: “More fool me” van Stephen fry. Niet alleen een leuk boek maar vooral ook een hele fijne stem om naar te luisteren, het is misschien niet de mooiste man ter wereld, hij heeft wel de mooiste stem.
storytel leesvoer achtergrond luisterboeken

Verder heb ik al “How to be a Woman” van Caitlin Moran geluisterd, ook zij heeft hem zelf ingesproken en dit is echt een enorme aanrader. Zij is mijn soort feminist! Heerlijk om al haar passie over het vrouw zijn tijdens het aardappels schillen binnen te krijgen.

Daarnaast heb ik mijn geekhelft weer even losgelaten en “A knight of the seven kingdoms” geluisterd. Dit is een serie novelles geschreven door George R.R. Martin die je misschien beter kent van de “a song of ice and fire” serie, de boeken waar de HBO serie “Game of thrones” op is gebaseerd. Deze novelles spelen zich af zo’n 100 jaar voor de gebeurtenissen in de serie en geven zo een extra dimensie aan het verhaal. storytel a knight of the seven kingdoms

Ik hou enorm van muziek maar ik luister het alleen maar als ik aan het schrijven ben. Misschien is het ook een vakdeformatie maar ik heb zolang voor nieuwsradio gewerkt dat ik het liefste mensen hoor praten in mijn oor. Ik luister ook graag podcasts maar soms wil ik gewoon de hele dag een kalme stem horen die me meeneemt naar een andere wereld terwijl ik de wc schrob, in de supermarkt sta of mijn nieuwste zomerjurk in elkaar zet. Er staan trouwens ook enorm veel kinderboeken op, dat komt straks op vakantie van pas als die kleine stuiterballen zich vervelen op de achterbank. Je kan de boeken ook offline luisteren dus ik ga zorgen dat ik een mooie collectie bij me heb.

Ook aan de luisterboeken?

Als jij ook wil proberen of luisterboeken iets voor jou zijn kan je via www.storytel.nl/leesvoer. een maand lang gratis Storytel uitproberen! Als het niets voor je is zeg je binnen 30 dagen weer op, als je niet op zegt is het vanaf dan 9,99 per maand. Het is per maand opzegbaar dus als je de hele zomer boeken wilt luisteren en er daarna geen zin meer in hebt kan je zonder gedoe weer opzeggen. Als je volgend jaar weer een zomer wilt luisteren is je profiel gewoon weer beschikbaar.

Heb jij wel eens een boek geluisterd?

10 reacties

 1. Marieke

  Mijn vriend vindt me enorm sociaal gestoord dat ik voor m’n plezier ’s avonds met oordoppen in naast hem kom zitten. Ik hoor niks anders dan Jane Austen namelijk 😀

 2. Nee, nooit eigenlijk. Ik vind voor mij een eReader al een hele stap, ik ben een papierfanaat. Maar na je enthousiaste beschrijving wil ik het toch wel eens proberen. Waar ik alleen bang voor ben is dat het je telefoon of tablet erg snel van energie ontdoet, klopt dat?

 3. Lana

  het scheelt of je het boek offline opslaat of niet. Ik ben zo actief met mijn smartphone dat hij voor mijn gevoel altijd leeg is dus ik merk weinig verschil hahaha

 4. irene

  ik lees elke avond voor ik ga slapen minimaal een half uur in bed… anders slaap ik niet..luisterboeken lijken mijzelf erg storend want dan hoor ik niet meer wat er om mij heen gebeurt en zelfs als ik de wc schoonmaak of de was vouw wil ik beneden mijn kind kunnen horen, of de deurbel of wat ‘om me heen gebeurt’.

  Dit is ook de reden dat ik erg ongelukkig werd van oordoppen met slapen toen manlief een heftige snurkperiode had.. dat ‘afgesloten’ gevoel vind ik naar (heb ook nooit een walkman ofzo gehad of oordoppen in met telefoon..

  Maar… dat wolletje..is dat Arwetta Classic?? Mooi wolletje en wat wordt het??

 5. Annemarie

  Na even rondsnuffelen bij Storytel heb ik een grote vraag: welke boeken zijn er te luisteren? Ik kan nergens een lijst met titels vinden.

 6. Lana

  ik wet niet of er een masterlijst is maar als je ingelogd bent kan je per genre kijken. je kunt wel zonder in te loggen zoeken op titel en auteur

 7. Marieke

  @tineke, dat vind ik dus ook de perfecte plek om luisterboeken aan te zetten!

 8. Eveline

  Nee nog nooit gedaan. Je sokken spreken mij veel meer aan! (visueel ingesteld denk ik??!?) Mooi hoor!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.