Ik heb de linnen zomerjurk, waar is die fancy gardenparty?

Reacties 12

Ik weet wat ik deze zomer ga dragen, elke dag als het weer het toe laat! Mijn nieuwe linnen zomerjurk. Van 4,5 meter gebroken wit linnen met een bloemenprint maakte ik een prachtige retro doorknoopjurk. Hij mag dan perfect zijn voor een buitenbruiloft of fancy gardenparty, ik ga er gewoon boodschappen in doen. Deze jurk moet gedragen worden!

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-2

vogue 2903Als uitgangspunt pakte ik een vintage patroon dat vogue opnieuw heeft uitgegeven v2903. Zoals je kunt zien is dit geen doorknoopjurk, heeft hij geen kraag en zit er geen tailleband in. Ook zit hij bij mij veel langer strak over de heupen dan bij het voorbeeld.

Ik ben een eigenwijs stuk vreten en heb het patroon volledig gefrankensteint tot het precies was wat ik wilde. Ook heb ik aan een kant een zak in de rok gemaakt want de wereld zou een stuk mooier zijn als alle jurken zakken hadden.  Het is trouwens hetzelfde patroon dat ik gebruikt heb voor mijn zebraprint rok.

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-6

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-8Natuurlijk is er ook wat misgegaan bij deze jurk, het probleem is dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel van patronen afweet. Dus toen ik er een doorknoopjurk met een kraag van besloot te maken besefte ik niet op tijd dat de kraag verder door moet lopen dan het begin van de knopenband. Als je goed kijkt zie je dat hij nu scheef lijkt te zitten omdat hij aanbeide kanten tot het begin van de knopenband kwam…

Ook schoot ik bij het openmaken van de knoopsgaten uit de stof in en in grove linnen heb je dan een probleem. Gelukkig was het gaatje in een bloem gevallen dus heb ik het mooi dicht kunnen weven met geel garen.

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-7

Het mooiste van deze jurk is de beweging die hij heeft, door de diepe dichtgenaaide plooien zit er heel veel stof in de rok die prachtig danst bij het lopen. Als je dan ook nog een rondje draait zie je pas echt hoe mooi hij is.

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-10

Een kuitlengte doorknoopjurk maken heeft als grootste nadeel dat je duizendmiljoen knoopsgaten moet maken, niet mijn grootste hobby… Maar ik ben heel blij met de combinatie van zeeblauwe knopen en gele knoopsgaten. Ik heb de knopen ook met geel garen vastgezet voor een extra vrolijk accent. Ik draag er trouwens een riempje van Asos bij.

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-3

Een tweede ding is dat als je wilt dat je doorknoopjurk mooi aansluit je een grote kans hebt dat het gaat trekken bij de boezem. Dit los ik op met doorzichtige opnaaidrukkertjes. Die zie je absoluut niet maar hierdoor kan je zelfs met cup H iets met knopen aan zonder dat het gaat gapen.

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-4

De achterkant van de kraag is wel echt perfect gelukt. Dit is ook wat de jurk de vintage feel geeft, dit soort kragen zie je nooit op moderne kleding en zelfs de retro merken hebben het zelden, waarschijnlijk omdat het veel stof kost en meer werk is om te maken.

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_-9

Ik maakte het patroon in maat 22, Vogue patronen vallen erg klein, bij andere merken maak ik vaak de 20 of zelfs de 18. Op veel plekken paste hij erg goed maar in de rug heb ik een behoorlijk stuk moeten innemen. Ook de curve van de princessenlijn was niet dramatisch genoeg maar daar weet ik tegenwoordig wel raad mee.  Ik heb de mouwtjes weggelaten en de armsgaten onzichtbaar afgewerkt met een restje bias band dat ik nog had liggen. De kraag staat op een smalle staander zodat hij een beetje af staat.

Linnen bloemenjurk retro zelfgemaakt plus size LeesVoer_

Al met al ben ik er bijzonder blij mee, natuurlijk zie ik alle fouten maar dat maakt mijn vintage style linnen zomerjurk niet minder mooi.

Zoals altijd een overzichtje van de kosten:
Stof: een koopje met 3 euro per meter. Totaal 4,5 meter voor 13.50
Garen en knopen: uit de schat van Jeanne
Patroon: in de sale, ik geloof dat ik er 7,50 voor heb betaald
Vlieseline: ongeveer 3,-
TOTAAL: 24,-

Wat vind jij van mijn linnen bloemenjurk?

12 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.