Veggiecarpaccio uit Less is more (giveaway)

Reacties 24

Je denkt misschien dat ik met al die verjaardagen deze week wel klaar ben met de kado’s maar nee, ik wil jullie ook nog iets geven! Ik mocht bij de presentatie van het derde boek van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer zijn. Een boek naar mijn hart; mooie recepten met weinig ingrediënten. Natuurlijk staat ook bij elk recept een prachtige foto gemaakt door Sacha. Zij gaf me tijdens de presentatie nog een paar tips voor mijn eigen food fotografie!

less is moreIk maakte deze foto van een hapje dat we geserveerd kregen, Sacha vond het een mooie foto, met dank aan het mooie licht in de wintertuin van Krasnapolski, maar zei wel: “je moet een focus kiezen, nu is alles scherp en dat maakt het plat. Kies één punt dat de aandacht moet krijgen.” Mocht je nou foto’s willen maken van eten in restaurants dan moet je volgens Sacha gaan lunchen: “dat is de enige manier on goed licht te hebben.”

Het boek staat vol et prachtige foto’s. Van de gerechten maar ook bijzondere sfeerbeelden van achter de schermen.
less is more overv iew

Ik mag een exemplaar van dit mooie boek weggeven, kijk onderaan het artikel hoe je mee kunt doen.

Naast prachtige foto’s staat het boek ook vol met bijzondere recepten, allemaal met een maximum van 8 ingrediënten naast een basisvoorraad. Een recept dat ik zeker ga maken is de Veggiecarpaccio.Less is more veggiecarpaccio
– 200 g gemengde groenten, zoals winterwortel, gele wortel, rettich of koolrabi, komkommer, radijsjes, koolraap en gekookte rode biet.
– extra virgine olijfolie
– citroensap
– 20 g pijnboompitten
– 20 g rucola
– 50 g vers geschaafde parmezaanse kaas
– fleur de sel
Voor de vinaigrette
– 2 el sushi-azijn
– 1 tl wittewijnazijn
– 3 el extra virgine olijfolie
mandoline en ronde uitsteekvorm van 3-4 cm doorsnede

Snijd alle groenten in zeer dunne plakjes op een mandoline. Gebruik eventueel, als de plakjes niet zo mooi rond zijn, een ronde uitsteekvorm om uit de dunne plakjes koolrabi, rettich en koolraap nette rondjes te steken. Kook de groenteplakjes in circa 2 minuten beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en spoel onder koud stromend water af.

Meng de groenten met 1/2 eetlepel extra virgine olijfolie en een paar druppels citroensap en laat minimaal 10 minuten marineren.

Verdeel de plakjes mooi over een bord.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Meng voor de vinaigrette de sushi-azijn, wittewijnazijn en olijfolie.

Schik de rucola, pijnboompitten en parmezaan op de groentecarpaccio. Maal er iets zwarte peper over, kruid licht met fleur de sel en besprenkel met de vinaigrette.

Wil je dit bijzondere boek winnen? Vul dan snel de rafflecopter in!
a Rafflecopter giveaway

24 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.