Veggiecarpaccio uit Less is more (giveaway)

Reacties 24

Je denkt misschien dat ik met al die verjaardagen deze week wel klaar ben met de kado’s maar nee, ik wil jullie ook nog iets geven! Ik mocht bij de presentatie van het derde boek van Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer zijn. Een boek naar mijn hart; mooie recepten met weinig ingrediënten. Natuurlijk staat ook bij elk recept een prachtige foto gemaakt door Sacha. Zij gaf me tijdens de presentatie nog een paar tips voor mijn eigen food fotografie!

less is moreIk maakte deze foto van een hapje dat we geserveerd kregen, Sacha vond het een mooie foto, met dank aan het mooie licht in de wintertuin van Krasnapolski, maar zei wel: “je moet een focus kiezen, nu is alles scherp en dat maakt het plat. Kies één punt dat de aandacht moet krijgen.” Mocht je nou foto’s willen maken van eten in restaurants dan moet je volgens Sacha gaan lunchen: “dat is de enige manier on goed licht te hebben.”

Het boek staat vol et prachtige foto’s. Van de gerechten maar ook bijzondere sfeerbeelden van achter de schermen.
less is more overv iew

Ik mag een exemplaar van dit mooie boek weggeven, kijk onderaan het artikel hoe je mee kunt doen.

Naast prachtige foto’s staat het boek ook vol met bijzondere recepten, allemaal met een maximum van 8 ingrediënten naast een basisvoorraad. Een recept dat ik zeker ga maken is de Veggiecarpaccio.Less is more veggiecarpaccio
– 200 g gemengde groenten, zoals winterwortel, gele wortel, rettich of koolrabi, komkommer, radijsjes, koolraap en gekookte rode biet.
– extra virgine olijfolie
– citroensap
– 20 g pijnboompitten
– 20 g rucola
– 50 g vers geschaafde parmezaanse kaas
– fleur de sel
Voor de vinaigrette
– 2 el sushi-azijn
– 1 tl wittewijnazijn
– 3 el extra virgine olijfolie
mandoline en ronde uitsteekvorm van 3-4 cm doorsnede

Snijd alle groenten in zeer dunne plakjes op een mandoline. Gebruik eventueel, als de plakjes niet zo mooi rond zijn, een ronde uitsteekvorm om uit de dunne plakjes koolrabi, rettich en koolraap nette rondjes te steken. Kook de groenteplakjes in circa 2 minuten beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en spoel onder koud stromend water af.

Meng de groenten met 1/2 eetlepel extra virgine olijfolie en een paar druppels citroensap en laat minimaal 10 minuten marineren.

Verdeel de plakjes mooi over een bord.

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.

Meng voor de vinaigrette de sushi-azijn, wittewijnazijn en olijfolie.

Schik de rucola, pijnboompitten en parmezaan op de groentecarpaccio. Maal er iets zwarte peper over, kruid licht met fleur de sel en besprenkel met de vinaigrette.

Wil je dit bijzondere boek winnen? Vul dan snel de rafflecopter in!
a Rafflecopter giveaway

24 reacties

 1. Chantal

  Ik wil wel eens zien of ik die gerechten van Jacob Jan presentabel op de borden kan krijgen (en vooral of mijn bloedjes het ook in hun giecheltje willen hebben!)

 2. Judith

  Wow dit boek wil ik idd wel winnen om kado te geven aan mijn zus

 3. Ik ben een echte kookboekenverslaafde en kan er nooit genoeg van krijgen. Sinds een 1,5 jaar heb ik naast mijn lifestyle blog ook een food blog. Ik ben een echte foodie; ik vind koken enig, vind (food)fotografie ontzettend leuk om te doen, en ik blog er ook graag over. Dit boek staat op mijn verlanglijstje, dus wie niet waagt wie niet wint. 🙂

  De veggie-carpaccio ziet er heerlijk uit.
  Lindsay Lane onlangs geplaatst…Project: Adventure Fund Jar | #travellingdutchies

 4. Met kookboeken als deze kan ik meer lekkere en gezonde recepten ontdekken waardoor het makkelijker wordt om gezonde keuzes te maken en zonder maagoperatie naar een gezond gewicht te gaan.
  Heleen onlangs geplaatst…In de belangstelling

 5. Marloes

  Ik hou van kookboeken en die carpaccio vind ik er zo leuk uitzien! Ik ben heel benieuwd naar de rest van het boek. Ook fijn dat er niet veel ingrediënten in hoeven. Dit boek zou ik dus graag willen winnen.

 6. Marjolein

  Ah, heb nog een dikke koolrabi liggen waar ik nog iets origineels voor zocht (lukt nooit met koolrabi’s, iets origineels…). Ook nog zo’n roodwitte biet liggen. En een restje parmezaan. Perfect! Tnx voor de tip! 😀

 7. Margreet

  Mmm, ik krijg al lekkere trek als ik die veggie carpaccio zie! Ben benieuwd wat er nog meer voor gerechten in het boek staan!

 8. Denise

  Waarom ik dit boek wil winnen? Nou gewoon, winnen is leuk, kookboeken zijn leuk. Gewoon daarom 😉

 9. Anne

  Ben dol op groente en mooie fotografie, en de foto’s bij je post zien er smakelijk en prachtig uit. Lijkt me een erg mooi kookboek.

 10. Shanna van Dijk

  Begin al te watertanden van de foto’s doe mij dat boek alsjeblieft!!!

 11. Laila

  hmm, veggiecarpaccio ziet er super uit! Die wil ik wel proberen

 12. Susan

  Hetsjee, dit huishouden doet mee! Ik wil graag wat meer kookinspiratie van eigen bodem. Zeker als het er zo uitziet!

 13. Marlinda

  Dat klinkt goed! Morgen schijnt de zon en ga ik voor deze carpaccio. Lekker even inkopen doen op de markt.
  Ik ben zo’n nerd die het leuk vind om soms eten te bereiden waarvan carnivoren niet eens doorhebben dat er geen vlees of vis in het gerecht gebruikt is. Hehe 😛 Naast de smaken en texturen is hoe het er uitziet natuurlijk ook belangrijk!
  PS: in je eerste zin mist een ‘r’ in verjaardagen 🙂

 14. Joyce

  Lekker! Misschien lukt het met dit kookboek om thuis restaurantwaardig te koken. Dochterlief lust (bijna) alles maar sinds we ouders zijn is het er nog maar weinig van gekomen om buiten de deur te eten.

 15. Irma

  Gewoon lekker koken zonder veel ingredienten vind ik ideaal 🙂 hoef ik niet zoveel te halen gezien ik alles op de fiets doe komt dat goed uit

 16. Carien

  Dit kookboek lijkt me heerlijk om in bed te lezen. Met weinig ingrediënten koken of bakken en dan toch een fantastisch resultaat neerzetten spreekt me erg aan.

 17. Barbera

  Als veggie wil ik graag meer variatie brengen in mijn eten en dat van mijn dochter. Volgens mij kan ik het boek dus wel heel goed gebruiken.

 18. Roza

  Dat ziet er nog best lekker uit! Al ben ik toch meer van de carpaccio met vleesch….

 19. Eveline

  Ohhh nice! Nooit verkeerd om nóg meer manieren te ontdekken om groenten klaar te maken!

 20. Imke

  Van die mooie plaatjes van Sacha krijg ik spontaan honger. En dan heb je ook nog eens niet veel nodig per gerecht. Kortom een kookboek naar mijn hart. Die wil ik wel winnen.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.