Nostalgie: Lekturama luistersprookjes

Reacties 34

Ik heb een vriendin die er van overtuigd is dat je je eigen nostalgische jeugdherinneringen niet moet opdringen aan je kinderen. Daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in maar ik vind het zo leuk om mijn eigen oude favorieten te delen met mijn mini’s. Ik was dan ook vreselijk enthousiast toen mijn moeder op een rommelmarkt de volledige collectie Lekturama Luistersprookjes vond.

Lekturama luistersprookjes HeidiToen ik gister naast mijn in slaap vallende peuter naar het verhaal van Heidi aan het luisteren was voelde ik me opeens weer klein. Wat heb ik veel uren doorgebracht met mijn boeken en bandjes, zoveel zelfs dat mijn grote broer er gillend gek van werd.

80’s synthesizers

Als je rond de 30 bent dan weet je vast wel waar ik het over heb. Bij elk boek zit een bandje waar het alle verhaaltjes in het boek op zijn voorgelezen compleet met 80’s synthesizers en geluidseffecten. Elke keer als je de bladzijde om moet slaan hoor je een harde TING. Aangezien ik het volume vaak op 10 had staan kreeg ik daar dus ruzie over met mijn vijf jaar oudere broer.

Mijn boeken gingen toen ik er te oud voor werd naar andere kindertjes en dat was toen niet erg. Toen mijn oudste mini in de geschikte leeftijd begon te komen kreeg ik heimwee, helaas zijn de boeken vaak wel te vinden maar meestal zonder de bandjes. Ook zijn ze niet gratis… Mijn moeder vond de hele collectie inclusief de puntgave bandjes voor 17,50!!

Leren lezen

In de kinderkamer hebben we een stereo staan met een cassettedek er in en de bandjes doen het nog fantastisch. Elke avond vallen de mannen nu in slaap met de verhalen van mijn jeugd, soms zit ik samen met twee mannen op schoot te luisteren en aan te wijzen waar we zijn. Straks kunnen de boeken helpen met het leren lezen. Ik las als kind super graag en dat komt volgens mij voor een groot deel door deze boeken.LeesVoer Lekturama luistersprookjes lana als mini

Toen ik klein was zat ik vaak “in mijn wollek” dan lag ik in bed met mijn walkman op, boeken te lezen en luisteren. Misschien is dat het volgende waar ik naar op zoek moet, een goed werkende walkman!

Welk item uit jouw jeugd zou jij willen delen met je (toekomstige) kinderen?

34 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.